BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
GÜNCEL

New York'ta yeni yıl coşkuyla kutlandı

ABD'de yılbaşı New Yok Times Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri altında coşkuyla kutlandı.

Times Meydanındaki yeni yıl kutlamalarına beklenilen katılımın olmadığı belirtildi. Havanın mevsim normallerinin çok üstünde soğuk olması ve polisin yoğun güvenlik önlemleri alması vatandaşların Times Meydanı'na ulaşmasını zorlaştırdı. New York polisi, günler öncesinden bu yılki kutlamalar için ekstra güvenlik önlemleri aldı.Bomba yüklü araçla yapılabilecek saldırıları önlemek amacıyla güvenlik yetkilileri, Times meydanına çıkan yollara kum dolu onlarca kamyon, beton bloklar ve polis araçları yerleştirdi.

New York polisi, sabahın erken saatlerinde kutlamaların yapılacağı Times meydanına insanları almaya başladı. Times Meydanı'na dünyanın dört bir yanından gelen turistler ve ABD'liler, kutlamalar için ayrılan bölümlere girerken dedektörlerle tek tek arandı. Gün boyu ve gece saatlerine kadar New York caddeleri polis helikopterleri ile havadan da gözetim altında tutuldu. New York’a girişi olan otoyollarda, aşırı yoğunluk olduğu belirtildi. Pazar günü öğle saatlerinden sonra New York- Manhattan bölgesine araç trafiğinin kısıtlandığı belirtildi. Vatandaşlar yeni yılı Times meydanında karşılamak için daha çok toplu taşıma araçlarını kullanarak alana ulaştı.

Times Meydanı’nda toplanan yüz binlerce kişi, geleneksel olarak yeni yılın gelişini simgeleyen üçgen şeklindeki ışıkla süslenmiş, yüzlerce kilo ağırlığında kristal topun yuvarlanmasını izleyerek 2018’e coşku içersinde girdi. Times Meydanı başta olmak üzere New York genelinde yaklaşık 12 bin polis ve terörle mücadele ekibi ile polis köpeklerinin görev aldığı belirtildi.

Sitene Ekle