BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42

Nevzat Demir nereli eşi ve çocukları kimdir

Fıratpen pencerelerinin sahibi Nevzat Demir aslen nereli, eşi ve çocukları kimdir? İşte Nevzat Demir'in eşi ve çocukları ile hayatı hakkında bilgiler;

Beşiktaş spor tesislerine ismini veren Nevzat Demir aslen Erzincanlı. Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Nevzat Demir, 65 yaşında.

Nevzat Demir Fıratpen'in yönetim kurulu başkanlığını yaparken firmada ailesinden Mümtaz Demir, Hava Demir, Tayfun Demir ve Muharrem Yıldırım Demir yer alıyor. Ünlü işadamı ve eşi sosyeteden uzak dururken medyadan uzak bir hayatı tercih ediyorlar.

1972'de kurdu
İş hayatına Galata semti çevresinde ticaret yapan babasının yanında başlayan Nevzat Demir Türkiye'nin en zengin adamlarından birisi. Akşamları okuyup, gündüz çalışarak bir başarı hikayesine imza atan Nevzat Demir, 1972'de kurduğu Fırat Plastik ile adını zirveye yazdırdı.

Eğitimini yetişkinliğinde tamamladı
1980'lerin başında sanayiciliğe kayan Nevzat Demir, eğitim hayatını ilerleyen yaşında tamamladı. 1999 yalında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü İşletmecilik Bölümünü'nü bitiren Nevzat Demir, 2001 yılında da İ.Ü İktisat Fakültesi Uluslararası İşletmecilik Bölümü'ndeki yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede doktorasını da veren Nevzat Demir, TÜGİAD ve TÜSİAD üyesi.

Nevzat Demir ve eşi sosyal aktiviteler ve yardım programlarında sıklıkla yer alıyorlar.

Beşiktaş tesisleri adını taşıyor: Ümraniye Nevzat Demir Tesislerinin yapımında Nevzat Demir büyük pay sahibidir. Bu sebeple de Beşiktaş tesislerin ismini Nezat Demir tesisleri koymuştur. Nevzat Demir aynı zamanda sıkı bir Beşiktaş taraftarıdır.

Fırat Plastik Kauçuk Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 1972 yılında plastik inşaat malzemeleri alanında üretim yapmak üzere kurulmuştur. 1900 çalışanı bulunan Fırat Plastik'in yönetim kurulu başkanı Nevzat Demir'dir. 

Firmanın Yönetim Kurulu şöyle:
Dr. Nevzat DEMİR – Yönetim Kurulu Başkanı
Mümtaz DEMİR – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Hava DEMİR – Yönetim Kurulu Üyesi
Tayfun DEMİR – Yönetim Kurulu Üyesi
Muharrem Yıldırım Demir - Yönetim Kurulu Üyesi