BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Neo Paganizm Çağı

Hayır, bütün bunlar tesadüf değil. Bunlar tek bir merkezden yönetilen ve dünyada semavi dinlerin “köküne kibrit suyu dökmek” isteyenlerin bir projesi.

Bilmem farkında mısınız?

Roma ve Yunan medeniyetinin geçmişi çok eskilerde kalmış olan çok tanrılı Pagan kültürü yeniden inşa ediliyor.

Neo Paganizm Çağı diyebileceğimiz bu dönemin temelleri de Hollywood filmleri ile atılıyor.

Son on yıl içerisinde adına “süper kahraman” denilen ve “tanrısal güçlere” sahip olan kahraman filmlerinde adeta bir patlama yaşanıyor.

Hem sinemada hem de televizyon dizi dünyasında olağanüstü güçlere sahip olan ve adeta kendine tapılan kahramanlar arzı endam ediyor.

Önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan bir sinema filmi ve bir televizyon dizisi on yıllardır temelleri atlan Neo Paganizmin final sahnesini sergileyecek.

Yaklaşık on yıl önce başlayan sinema filmi Hollywood yapımı “Avengers” serisi “End Game” filmiyle final yapacak. Filmde rol alan bütün kahramanlar olağanüstü güçlere sahip.

Hatta bazı kahramanlar “yarı tanrı” olarak isimlendirilmekten geri kalınmıyor. Bu film serisi o kadar tuttu ki dünya üzerinde milyarlarca hayran kitlesine ulaştı.

Hakeza bir televizyon dizisi olan “Game of Thrones” dizisi de bu yıl yayınlanacak olan sezon finali ile hitama erecek. Bu filmde de hemen hemen her sahnesinde pagan kültürünün izlerine rastlamak mümkün.

Peki son yıllarda Herkül konulu filmlerde artış olması bir tesadüf mü sizce?

Bir “tanrı”nın oğlu olan “yarı tanrı” Herkül diğer tanrılarla mücadele ediyor…

Ne hikmetse bütün bu film ve dizilerde sıklıkla Pagan kültürünün bir parçası olan “tanrılara” ve “yarı tanrılara” sıklıkla vurgu yapılıyor.

Yukarıda sorduğum soruya yine ben cevap vereyim:

Hayır, bütün bunlar tesadüf değil. Bunlar tek bir merkezden yönetilen ve dünyada semavi dinlerin “köküne kibrit suyu dökmek” isteyenlerin bir projesi. Amerika merkezli olan bu Pagan severlerin ulaşmayı hedefledikleri sonuç şu: Tek bir Allah’tan ve Yaratıcıdan soyutlanmış bir dünya inşa etmek…

Ve maalesef de bu hedeflerine varmada başarılı oluyorlar.

Pagan kültürünün anlatıldığı sinema filmleri gişe hasılat rekoru kırarken diziler de seyirci rekorlarını kırıp reyting sıralamasını alt üst ediyorlar.

Neo Pagan propagandalara maruz kalan gençlik ise hızla deizme ve sonra da ateizme kayıyor.      

Neo Paganizm Çağı’nın en şatafatlı günlerini yaşamak için önümüzdeki günlerde vizyona sokulmak istenen film ve dizilere karşı uyanık olmalıyız.

Dünyayı dinsizleştirmek ve Yaratıcıdan soyutlamak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemek için başta ailemiz olmak üzere çevremizdeki dost ve akrabalarımızı uyarmalı, gençlerimize sahip çıkmalıyız.

Tabi burada en büyük görev Diyanet İşleri Başkanlığı’na düşmektedir.

Dine, dindara ve İslam’a yapılacak saldırıların ilk önce göğüsleneceği makam olan Diyanet İşleri Başkanlığı yaklaşan tehlikeye karşı elindeki bütün imkanları kullanarak halkı bilinçlendirmelidir.

Bu nevi saldırılar son dönemde her koldan yapılır olmaya başladı.

Ülkemizde belki zahiren ideolojik dürtülerine yenik düşen şahsiyet yoksunu kişiler tarafından zuhur ediyor olsa da aslında global bir saldırı olduğunu hepimiz aşikar bir şekilde müşahede edebiliyoruz.

Bu minvalden hareketle sadece siyaset arenasında disipline etmenin yetersiz kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Düstur çok basit; önce aile...

Neo Paganizm Çağı’nın oyunlarına karşı uyanık olmak hepimizin görevi…

facebook.com/msbeser

twitter.com/msbeser

instagram.com/msbeser