BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.431,91
HABER /  GÜNCEL

Neçirvan Barzani'den Türkiye'ye teşekkür!

IRAK'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğünde deprem hem Irak'ta hem de İran'da büyük bir yıkıma neden oldu. Deprem sonrası Türkiye insani yardımlar için harekete geçti. Barzani'den Türkiye'ye teşekkür geldi.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, dün akşam meydana gelen deprem sonrası Türkiye’nin kendileriyle irtibata geçip insani yardımları göndermeye başladığını belirterek, teşekkür etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Erbil'de basın toplantısı düzenledi. Bağdat ile aralarındaki anlaşmazlıklara değinen Barzani, anayasaya dayalı ciddi bir diyalogdan yana olduklarını vurgulayarak Bağdat'tan bu yönde herhangi bir yanıt alamadıklarını ifade etti.

BAĞDAT'A SUÇLAMA

Bağdat merkezi yönetimini IKBY memurlarının maaşlarını ödeme konusunda "iki yüzlü" davranmakla itham eden Başbakan Barzani, "Bağdat, bir yandan maaşları ödeyeceğini söylüyor diğer yandan da bu maaşların ödenmesi için yeterli olan bütçeyi tahsis etmiyor." diye konuştu.

Barzani maaşların ödenmesi halinde ise bundan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Irak depreminde son durum! 7.3'lük deprem anı görüntüleri

Basın toplantısında dün akşam gerçekleşen ve merkez üssü Halepçe kenti olan 7,3 büyüklüğündeki depreme de değinen Neçirvan Barzani, bölgeye ilk insani yardımı ulaştıran Türkiye'ye teşekkür etti.

İran ve Iraklı yetkililerin açıkladığı son rakamlara göre, deprem sonucu İran'da 328 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 950 kişi yaralandı, Irak'ta da 7 kişi yaşamını yitirdi, 425 kişi yaralandı.

BÖLGEDE BÜYÜK PANİK

Kuzey Irak'ı sarsan deprem dün akşam saat 21.18'de kayıtlara geçti. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 32 km güneybatısı olduğu belirtildi. Kandilli'ye göre deprem zeminden 11.7 kilometre derinlikte meydana geldi. 7.3'lük depremin ardından bölgedeki panik devam ederken, üç artçı sarsıntı daha meydana geldi.