BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

NATO yanlış hedefi vurduğu için 'üzgün'

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ittifaka bağlı uçakların Libyalı isyancılara ait tankları vurmasını "talihsiz bir olay" olarak nitelendirdi ve can kayıplarından üzüntü duyduğunu söyledi.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ittifaka bağlı uçakların Libyalı isyancılara ait tankları vurmasını "talihsiz bir olay" olarak nitelendirdi.

NATO isyancıların öldüğü saldırı nedeniyle özür dilemedi

Anders Fogh Rasmussen ayrıca can kayıplarından üzüntü duyduğunu açıkladı.

Ecdebiye kenti yakınlarındaki saldırı sonucu en az dört kişi ölmüştü.

NATO'nun Libya operasyonu komutan yardımcısı Tuğamiral Russ Harding ise daha önce düzenlediği basın toplantısında, saldırı sırasında farklı yönlerde hareket eden tankların kafa karıştırmış olabileceğini ve saldırıya uğrayan tankların isyancılar tarafından kullandığına dair ittifaka hiçbir bilgi verilmediğini söylemişti.

Russ Harding ayrıca isyancıların tanka sahip olduklarını bilmediklerini ve ittifakın bu saldırı nedeniyle özür dilemeyeceğini belirtmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise bu tip operasyonlarda "yanlışlar yapılabileceğini" ancak NATO'nun ölümler nedeniyle özür dilemesi gerektiğini vurgulamıştı.

Erdoğan: Libya hakkındaki suçlamalar maksatlı

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı isyancıların dile getirdiği, NATO saldırılarının önünün kesildiği iddialarını kesin dille reddetti.

Türkiye'nin tek amacının demokrasiye geçiş için şartların oluşması ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması olduğunu belirten Erdoğan, bir an önce ateşkes sağlanması için çalışıldığını belirtti.