BIST 9.689
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  GÜNCEL

NATO içinden Türkiye'ye ilk destek Hırvatistan'dan: Türk onurunun bir örneği

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

HIRVATİSTAN Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri konusunda sergilediği tutumla ilgili "Bu, Hırvatların Bosna Hersek'teki durumunun tam aksine, Türk onurunun bir örneği. Bizler de kendi çıkarlarımız için mücadele etmeliyiz." dedi

Abone ol

HIRVATİSTAN Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, İsveç'in NATO üyeliği sürecini değerlendirdi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin İsveç'ten NATO üyeliği konusunda haklı taleplerinin bulunduğunu belirterek bu durumun İsveç'in üyeliğini zora soktuğunu ifade etti.

İsveç'in bu talepleri karşılayıp karşılayamayacağından emin olmadığını dile getiren Zoran Milanovic, "İsveç, Türkiye'nin isteklerini yerine getirirse artık eski İsveç olmayacak. NATO'ya girerse de eskisi gibi bir ülke olmayacak" dedi.

Milanovic, 'İsveç'in Türkiye'nin taleplerini karşılamanın itibarını sarsacağını düşüneceğini, Türkiye'nin de taleplerinden kesinlikle vazgeçmeyeceğini' belirterek "Türkiye, kendisi için önemli olan şeyleri talep ediyor. İsveç'i dost görmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı,  Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri konusunda sergilediği tutumun 'ciddi devletlerin' işleyişini ortaya koyduğuna işaret etti.