BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL

Nagehan Alçı'dan Dursun Çiçek'e teşekür

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, itiraf niteliğindeki açıklamaları için CHP’li eski milletvekili Dursun Çiçek’e teşekkür etti. Alçı, bugünkü yazısında HSK'nın Çiçek'e konuşan savcı ve hakimlere soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Abone ol

CHP’li Albay Dursun Çiçek, hakim ve savcıların kendisine “Erdoğan iktidarına gücümüz yetmiyor komutanım. Siz bunları iktidardan indirin, ondan sonra biz ne yapacağımızı biliriz” dediğini söyledi.

Ergenekon davasında 4.5 yıl cezaevinde kalan eski CHP Milletvekili Çiçek'in KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'ya yaptığı konuşma günlerdir konuşuluyor. İşte bu tatışılan sözleri  Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşesinde yorumladı. 

"KOMUTANIM" DİYEN SAVCILAR: Yazısında "Tam anlamıyla tetikte bekleyen bir 27 Mayıs kafası bu" ifadelerini kullanan yazar, hakim ve savcıların "komutanım" diye hitap etmesine dikkat çekerek  "Hakimlerin ve savcıların 28 Şubat generalleri karşısında hazırola geçtiğini çok yakın zaman önce görmüş bir milletiz. O nedenle bunlar şaşırtıcı değil…" diye yazdı.

27 MAYIS KAFASI TAM OLARAK YIKILMADI
Bu dürüst itirafları için herkesin Çiçek’e teşekkür etmesi gerektiğini belirten Alçı, yazısına şöyle devam ediyor:
"Dursun Çiçekler yalnız değil. Ahmet Yavuz gibi kimi generaller de konuşmalarında aynı dili kullanıyor. Muharrem İnce’nin bile ağzından kaçırdığı böyle lafları var. Bu ülkede hala vesayet rejimi ve 27 Mayıs kafası tam olarak yıkılmadı. Sivillerdeki darbecilik zihniyeti şu an ordu içinde olandan çok daha fazla. Dediğim gibi Dursun Çiçek’e teşekkür etmeliyiz. Türk yargısında hala nice Ömer Altay Egesellerin, nice Salim Başolların ya da nice Vural Savaşların, nice Sabih Kanadoğluların olduğunu bir kez daha somut şekilde hepimize hatırlattı."

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamı