BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  SAĞLIK

Mutlu bir cinsel hayat için

Mutlu bir cinsel yaşam için besinler çok önemli.. Uzmanları dinleyin

Abone ol

Uzmanlar karbonhidrat açısından zengin beslenmenin cinsel hayata olumlu etki yaptığını belirtiyor. Özelikle çinko bu konuda çok değerli minerallerden biri. Çinkonun en çok bulunduğu gıdalar arasında fındık, fıstık, midye ve üzüm bulunuyor.

B, C, E vitamini

Bu üç vitamin cinsel fonksiyonların doğru çalışması açısından vazgeçilmez olarak gösteriliyor. Havuç, semizotu, çilek, ananas, badem, avokado, biber ve bu vitaminlerin bulunduğu diğer yiyecekler cinsel sağlık açısından büyük önem taşıyor.

Afrodizyak ginseng

Uzakdoğu kökenli bu bitki yüzyıllardır cinsel gücü artırıcı olarak kullanıldığı biliniyor. Bitki özellikle erkekler için çok sık kullanılıyor.

Uzak durulması gerekenler

Beyaz şeker, kahve, tütün ve soya ürünlerinin cinsel isteksizlik yarattığını söyleyen uzmanlar, özellikle kadınların bu yiyecekleri çok fazla tüketmemelerini öneriyor.

Portakal suyu ve çikolata

Marrena Lindberg’in 'Orgazmik Diyet’ adlı kitabı daha mutlu bir cinsel yaşam isteyenlere her gün 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu içmeyi ve 30 gram siyah çikolatayı öneriyor

İşte 'orgazmik diyet'

Günlük beslenmenizde yüzde 30 oranında protein, yüzde 30 oranında yağ, yüzde 40 oranında şeker, tatlı, beyaz ekmek, patates hariç olmak üzere karbohidrat almanızı öneren diyette istediğiniz kadar meyve ve sebze yiyebilirsiniz.

Diyetten üç günlük bir örnek

1. Gün:

Kahvaltı: Üzerine organik müsli konmuş yoğurt ve meyve
Öğle yemeği: Çok tahıllı ekmeğin üzerine konmuş jambon ve gravyer peyniri. Yanında mayonez veya hardal, taze biber ve havuç
Akşam yemeği: Fırında tavuk, yanında brokoli ve zeytin yağı, limon soslu salata

2. Gün:

Kahvaltı: Hindi salamlı omlet, yanında domates, soğan ve biber
Öğle yemeği: Sebze yemeği ve meyve
Akşam yemeği: Çin usulü pişmiş karışık sebze. (Kırmızı biber, brokoli, soğan, mantar yerfıstığında çevrilmiş) ve ince et parçaları ile, yanında ufak bir porsiyon pilav

3. Gün:

Kahvaltı: 2 dilim jambon, 1-2 yumurta, 1 dilim kızarmış ekmek
Öğle yemeği: Ekmeksiz peynirli burger, sossuz büyük salata
Akşam yemeği: İnce pide ekmek içi yoğurt soslu tavuk, domates, salatalık zeytin ve beyaz peynirli salata (zeytinyağlı)

Milliyet