BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  EKONOMİ

Müşteriyi en çok memnun eden marka

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde (TMME) yine alanında müşterisini en çok memnun eden marka o oldu.

Abone ol

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 Ödülleri'nde bir Altın ve iki Gümüş Heykel sahibi olan Bosch, geçen yılki başarısını 2012'ye de taşıdı.

Bosch tarafından yapılan açıklamaya göre, Bosch Ev Aletleri, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma şirketi KA Araştırma tarafından yürütülen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde (TMME) yine alanında müşterisini en çok memnun eden marka seçildi.

TMME'de, küçük ev aletleri sektörünün müşteri memnuniyeti endeksi bir önceki yıla kıyasla iki puan artarak 80 puana yükseldi ve bu yükselişle son üç yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Sektörün ölçülmeye başladığı ilk yıl olan 2010 yılından itibaren sıralamada üst düzeyde yer alan Bosch, bu yıl endeksini dört puan artırarak, liderliğini pekiştirdi. Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin beyaz eşya sektörü değerlendirmesinde üç yıl üst üste ilk sırada yer alarak ''Sürdürülen Başarı'' ödülü Altın Heykel'e layık görülen Bosch, TMME 2011'de beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde sektör birincisi olarak, iki de Gümüş Heykel ile ödüllendirildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, şunları ifade etti:

''Bosch denilince akla ilk olarak buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın gibi büyük beyaz eşyalar ve ankastre ürünler geliyor. Çünkü çok uzun yıllar kalite ve güven, bu ürün gruplarıyla beraber anıldı. Beyaz eşyada Avrupa'nın bir numaralı markası Bosch olarak, bu pazardaki uzmanlığımızın gücünü de yanımıza alıyor ve son altı, yedi yıldır küçük ev aletlerinde de yenilikçi teknolojilerimiz, kalite ve ürün çeşitliliğimiz ile müşterilerimizi memnun ediyoruz. Bugün Bosch buzdolabı kullanan tüketicilerimiz, Bosch süpürge, mutfak robotu ya da ütüsünü rahatlıkla tanıyor, kalitesine güveniyor ve satın alıyor. Müşterilerimizin güveni ve memnuniyeti, son derece saygıdeğer, nitelikli ve tarafsız Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde son üç yıldır üst üste beyaz eşyada, son iki yıldır da üst üste küçük ev aletlerinde bizi liderliğe taşıdı. Küçük ev aletleri sektörünün endeksi bu yıl, geçen yıla oranla iki puan artarken, bizim endeksimiz, sektörün üzerinde bir artışla dört puan olarak gerçekleşti ve liderliğimizi pekiştirdi. Bir kez daha sektörün en memnun olunan markası seçilmekten gurur duyuyoruz. Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz.''