BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Müstehcen heykel yeniden Kemer'de

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde ’müstehcen’ olduğu gerekçesiyle yerinden kaldırılan, heykel başka bir noktaya yerleştirildi.

Abone ol

Antalya'nın Kemer İlçesi’nde ’müstehcen’ olduğu gerekçesiyle yerinden kaldırılan, tepkiler üzerine belediyenin bir parka koyduğu ’Aşk Yağmuru’ heykeli ’Turizm Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle açıldı.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ve ailesi heykelin önünde poz verdi.

Kemer’de 2007 yılında, ilçe merkezinde bulunan Çınarlı Kavşağı’na dönemin Belediye Başkanı CHP’li Hasan Şeker tarafından yerleştirilen Zafer Sarı imzalı ’Aşk Yağmuru’ heykeli, 29 Mart seçimlerinde başkan seçilen MHP’li Mustafa Gül tarafından iş makineleriyle kaldırıldı. Heykeli ’müstehcen’ bulduğu için söktürdüğünü belirten Başkan Gül, tepkiler üzerine üç ay sonra Kuğulu Park’ın içindeki havuza yerleştirdi. Sarı’nın avukatları, heykelin yerinden kaldırılması ve sanatçının izni olmadan başka bir yere konulmasıyla ilgili Antalya 2’nci İdare Mahkemesi’ne iki dava açtı. İki davayı birleştiren Antalya 2’nci Bölge İdare Mahkemesi, heykelin, aynı konsept içinde aynı yerine dikilmesine karar verdi. Yargıtay da mahkemenin kararını onadı. Heykelin ilk yerine konulmasıyla ilgili mahkeme kararına rağmen Belediye Meclisi, heykelin Kuğulu Park’a konulmasına karar verdi.

Kemer’de uzun süre tartışmalara neden olan ’Aşk Yağmuru’, Turizm Haftası kapsamında Kuğulu Park’ta gerçekleştirilen ’Yaza Merhaba’ şenliğinde tekrar sergilenmek üzere açıldı. Heykelin açılışını, Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, eşi Neşe Gül, Çamyuva Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Can, Göynük Belediye Başkan Vekili CHP’li Cumali Akdağ, Kemer Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül, belediye meclis üyeleri birlikte kurdele keserek yaptı. Heykeltıraş Zafer Sarı’ya ait ’Aşk Yağmuru’ heykeli, açılışın ardından vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

’BİR YANDA OKUL BİR YANDA CAMİNİN OLDUĞU ALANA YAKIŞMIYORDU’

Heykelin açılışında konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, şunları kaydetti:

"Herkesin merakla beklediği, kaldırılması olay olan bir heykelimiz var. Daha önce de dediğim gibi bu heykelin yakıştığı yer ’Kuğulu Park’tı, çünkü her şeyin yakıştığı bir yer var. Cumhuriyet Meydanı’nda veya Atatürk Bulvarı’nda bir tarafında cami bir tarafında okul olan alanda böyle bir şeyin Kemer’e yakışmadığını gördük. Bu nedenle acilen kaldırdık ve layık olduğu yere getirdik. Bizim sanata ve sanatçıya karşı bir tavrımız yok. Sadece ne zaman nerede yapılacağını iyi düşünülmesi gerektiğini savunuyoruz. İnsanların görüş ve bakış açısına zarar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz."

Başkan Gül, heykelin açılışı yaptıktan sonra eşi Neşe Gül ve oğlu İsmail Hakkı Gül ile heykelin önünde basın mensuplarına poz verdi.