BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,30
HABER /  RAMAZAN

Müslüman'ın Kuran'a karşı görevleri nelerdir?

Ünlü ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, 11 ayın sultanı Ramazan'ı idrak ettiğimiz şu günlerde, Kuran'a karşı görevlerimizi yazdı

Abone ol

Ünlü ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, Milliyet gazetesi için hazırladığı Ramazan sayfasında, Kuran'a karşı bir Müslüman'ın hangi görevleri olduğunu anlattı.

KURAN HİDAYET KAYNAĞI

Demircan, Kuran'ın Allah’ı ve insanı tanıtan, hayatın başlangıcı ve sonucunu bildiren âyetleri, sunduğu hayat kanunları, felâket ve mutluluk sebebi olan yaşayış şekillerine ait tarihî belgeleri, evrenle ilgili ilmî mucizeleri açıklayan haberleriyle akıl sahipleri için hidâyet kaynağı olduğunu vurguladı.

MÜMİN KİMDİR?

Müminin kim olduğu sorusuna da yanıt veren Demircan, "Bütün kutsal Kitapların özünü içeren Kuran’a iman eden; daha açık bir anlatımla onun ihtiva ettiği inançla ilgili kurallara; iktisadî, sosyal, hukukî ve ahlâkî ilkelere inanan ve Kuran’ı yaşamaya bütün varlığıyla yönelen insandır" dedi.

İŞTE KURAN'A KARŞI GÖREVLERİMİZ

Kuran’a karşı görevlerimizi Demircan, şöyle özetledi:

- Kuran’a Allah’ın bütün insanlığa gönderdiği İlah mesajlar bütününü olarak inanmak ve onu tüm içeriği ile kabul etmek,

- Kuran’ı orijinal harflerinden ve meâlinden anlamını kavramaya çalışarak okumak,

- Kuran’dan öğrendiklerimizi, insanları sömürmek için değil ,Allah’ın rızasını kazanmak ve toplumun gelişmesini sağlamak için uygulamak,

- İnanıp öğrenerek uyguladıklarımızı insanlara tebliğ etmek.