BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan kadına namus sözü

Anavatan lideri Mumcu kadınlara önemli vaatlerde bulundu. Mumcu, iktidarlarında ne yapacaklarını anlattı.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türk milletinin, ''siyasi erki kullananların, bu erk üzerinden servet edinmesine alışkın olduğunu'' söyledi. Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında, kadınlara vaatlerde bulundu.

Kadınların, aileyi bir arada tuttuğunu vurgulayan Mumcu, ''Sosyal barışın sigortası kadınlardır. Ama kadınların sigortası yok. Böyle bir hukuksuz, adaletsiz düzen...'' dedi. Kadınlara ''namus sözü'' veren Mumcu, iktidara gelmeleri halinde bütün kadınları doğuştan sigortalı yapacaklarını söyledi.

Partilerinin 5 kademeli sosyal güvence getireceğini bildiren Mumcu, ''Her kadın emeklilik hakkına sahip olacak. Erkekler nasıl oluyorsa öyle emekli olacaklar. Yani her kadının sosyal güvencesi olacak'' diye konuştu. Mumcu, sosyal güvenceyle ilgili diğer 4 kademeyi ise parti programlarında açıklayacaklarını söyledi. Türkiye'nin 5 yılda 184 milyar dolar borç faizi ödediğini kaydeden Mumcu, ''Türkiye bu paraları, Elisabet, Petra, Clara'ya veriyor; Ayşe, Fatma, Zeynep'e niye vermesin'' dedi.