BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  POLİTİKA

Mumcu: YÖK kendi işine baksın

Mumcu, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda YÖK’e “kimse üstüne vazife olmayan işleri üstlenmeye kalkmasın” dedi.

Abone ol

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, YÖK Rektörler Komitesi'nin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bildirisinin ''demokrasiye haksız bir müdahale'' olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan ile ANAVATAN Genel Başkanı Mumcu'yu ziyaret ederek, Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu'nun ölümü nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

Mumcu ve Kutan, daha sonra YÖK Rektörler Komitesinin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bildirisine ilişkin sorularını yanıtladılar. Erkan Mumcu, Anayasal kurumların öncelikle Anayasa ile belirlenen görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Bu kurumların Anayasa'dan kaynaklanan ayrıcalıklarını demokratik düzeni zorlayıcı tutumla kullanmalarını doğru bulmadığını ifade eden Mumcu, ''Yani YÖK işine baksın, siyaset kendi işine baksın, yargı kendi işine baksın. Burası demokratik hukuk devleti. Kimin vazifesinin ne olduğu bellidir'' diye konuştu.

YÖK bildirisinin ''basit bir görüş açıklama'' olarak görülemeyeceğini belirten Mumcu, ''Benim anlayışımda bu açıklama, demokrasiye müdahaledir ve haksız bir müdahaledir. Kimse üstüne vazife olmayan işleri üstlenmeye kalkmasın'' dedi.