BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  POLİTİKA

Muharrem İnce'den Biden'a sert tepki: Sizin işiniz değil

Yeni parti kuracağı söylentileri gündemden düşmeyen CHP'li Muharrem İnce, Türkiye hakkındaki skandal sözleri sonrası ABD Başkan Adayı Biden'a sert tepki gösterdi. İnce, "Atatürk'ün de söylediği gibi bağımsızlık karakterimizdir. Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi" dedi.

Abone ol

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki hadsiz ve küstahça açıklamaları nedeniyle ABD Başkan Adayı Joe Biden'a tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP'li Muharrem İnce, sosyal medyadan İngilizce ve Türkçe paylaşım yaptı, Biden'ı da etiketledi. İnce, "Atatürk'ün de söylediği gibi bağımsızlık karakterimizdir! Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi" ifadelerini kullandı. 

İnce'nin sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

Atatürk'ün de söylediği gibi BAĞIMSIZLIK Karakterimizdir! Türkiye'de Hükümet değiştirmek sizin işiniz değil, milletin işi.

Biden ne demişti?

Ocak ayında söylediği sözler önceki gün tekrar gündem olan ABD başkan adayı ve bir önceki dönem ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden "Erdoğan'ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle" ifadelerini kullanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Siyaset dünyasından Joe Biden'a büyük tepki
Foto Galeri Siyaset dünyasından Joe Biden'a büyük tepki Galeriye Gözat