BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
POLİTİKA

Muharrem İnce yabancı gazetecileri ağırladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, memleketi Yalova'nın Elmalık köyündeki evinin bahçesinde, yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

16 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmen ve polislere 3600 ek gösterge vereceğini hatırlatan İnce, "Bu, 'ince hastalık' korkusu Erdoğan'a çok şey yaptırıyor. Yani daha seçilmeden Türkiye'ye hizmetlerim başladım" dedi.

Seçilmesi halinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yargılanıp yargılanamayacağı ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan İnce, şunları söyledi:

"Ben  Anayasa Mahkemesi'ne başkan seçilmeyeceğim. Bu seçimde yargıç da olmayacağım. Ben Allah'ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı seçileceğim. Cumhurbaşkanının da Erdoğan'ı ya da başka birini yargılamak gibi bir görevi yoktur. Derdim 'intikam' değildir, derdim rövanş değildir. Derdim, 'devr-i sabık yaratmak' değildir. Ben bağımsız bir yargı oluşmasını için çalışacağım. Bu bağımsız yargı Erdoğan'ı yargılar yargılamaz ben onu bilemem. Ama o bağımsız yargının beni de yargılayabilme ihtimalini düşüneceğim" dedi.

Projesi olmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren İnce, "Bunu söyleyen sadece Erdoğan. Ben 'Gelecek' diyorum, 'Nanoteknoloji' diyorum, 'Demokrasi' diyorum, 'Hukuk devleti' diyorum, 'Evrensel değerler' diyorum, 'Uzay madenciliği' diyorum. Bunlar proje değil de ne? '3 B' diyorum. barışacağız, büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. 'Çocuklara, gençlere güzel hayaller kurduracağız' diyorum. Meydanlarda en büyük projeleri söyleyen benim. Eleştiriyi doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler