BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.433,50
POLİTİKA

Muharrem İnce tarih verdi miting yapacağı yer olay oldu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Amasya Mitingi'ni yarıda kesen CNN Türk'e tepki gösterdi. İnce konuşmasını canlı yayında vermeyen kanalların önünde haftaya miting yapacağı sözünü verdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Amasya'da miting yaparken CNN Türk'ün canlı yayını kesmesi üzerine "Konuşmamı canlı yayında vermeyen kanallarının önünde haftaya miting yapacağım" dedi. Erdoğan'ın Gazze'ye gitme sözü verdiği halde gitmediğini hatırlatan İnce, "Size söz veriyorum, cumhurbaşkanı olduğumda Gazze’ye gideceğim." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Amasya Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:

'ATEŞLEYİN BAKALIM. 10 LİRA, 20 LİRA YATIR AMA YATIR'' ''Türkiye’nin mutluluğu, insanlarımızın huzuru için, bir büyük şemsiye altında beraber yaşamak için, aynı Ferhat ile Şirin’de olduğu gibi dağları deleceğiz, engelleri aşacağız ve başaracağız.

Türkiye’de ilk kez bugün Amasya’da bütün milletimize sesleniyorum. Değerli vatandaşlarım, değerli 81 milyon bir kampanya yapıyoruz. Yeni düzenlemelere göre cumhurbaşkanı adayı partiden bağımsız bir kampanya yürütüyor. Aday bir hesap numarası açıyor, bağış topluyor, oradan harcama yapıyor. Bir küçük uçak kiraladık. Su yakmıyoruz, benzin yakıyoruz. Benim hemşerimde para çok, devletin uçağı onda, helikopter onda. Bende para yok, ben gariban bir cumhurbaşkanı adayıyım. Parayı nereden bulacağız? Sizden bulacağız. Ateşleyin bakalım. Fırına odun atın biraz. 5 lira, 10 lira, 20 lira yatır ama yatır. Sizin desteğinizle yapacağız bunu. Bir yandan devletin gücüyle yapılan kampanya, öbür yanda milletin gücüyle yapılan kampanya. Bugünden itibaren bekliyorum, Amasya’dan gönlünden ne koparsa, kendini zora sokmayacak şekilde yatır.

Sitene Ekle