BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
POLİTİKA

Muharrem İnce: 'Sandık konulursa adayım'

CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında önemli açıklamalarda bulunan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Muharrem İnce ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında önemli açıklamalarda bulunan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Muharrem İnce ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Selvi, Muharrem İnce'nin "Ben sandık konulursa adayım, aday olmasam da bu seçimde CHP için çalışacağım" dediğini söyledi.

Muharrem İnce ile görüşen Abdulkadir Selvi şöyle konuştu:

"Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na, 'İstanbul'la ilgili düşünceleriniz nedir? Bir görevlendirmeniz olacak mı benimle ilgili olarak?' diye soruyor ve ekliyor: 'Eğer beni aday göstermezseniz, ben yine de partili gibi çalışır, miting yaparım' diyor.

Kılıçdaroğlu da, 'Onu biliyorum, senin particiliğin tartışılmaz' cevabını veriyor İnce'ye. İnce, 'Eğilim yoklama niyetindeyseniz, ben İstanbul'dan adayım' diyor. Kılıçdaroğlu da, 'İstanbul örgütü dahil olmak üzere bunu teşkilatlara soracam' diyor.

Muharrem İnce, 'İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konulursa ben yarışa girip aday olacağım, ama bu yapılmaz, 'Gel aday ol denirse' asla aday olmam' dedi açıklamasında.

İnce 'Sandık kurulma ihtimali var mı?' soruma, 'Sandık kurulma imkanını ben görüyorum, doğrusu da budur' cevabını verdi. 'Bundan sonra bir araya gelir misiniz?' diye sordum, İnce de, 'Her zaman gelirim, o benim genel başkanımdır' dedi.

İnce, Genel başkanın teşkilatlara soracağını, oradan çıkacak duruma göre bir karar verileceğini söyledi, 'Ama ben sandık konulursa adayım, aday olmasam da bu seçimde CHP için çalışacağım' diye konuştu."

Sitene Ekle