BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.496,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce'den parti kuracağı iddialarıyla ilgili ilk açıklama

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, parti kuracağı iddialarıyla ilgili açıklama yaparak, "Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar." dedi.

Abone ol

CHP'li Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddiası ortaya atıldı.  CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, konuya ilişkin edindiği kulisleri CNN Türk ekranlarında paylaştı. Kaya'nın edindiği bilgilere göre İnce, kapsamlı bir çalışma başlattı. 

Adaylık için mi parti kurmak için mi?

Bu çalışmanın parti kurma hazırlığıyla ilgili olduğu gibi cumhurbaşkanlığı adaylığında gerekli 100 bin imza için örgütlenme çalışması yaptığı yönünde iddialar olabileceği belirtildi.

İnce'den ilk açıklama

Muharrem İnce, iddialara ilişkin Twitter hesasından açıklama yaptı. İnce Twitter hesabından, "Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar." paylaşımını yaptı. 

İlk olarak Yalçın Bayer duyurmuştu: Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, kurulacak olan yeni partinin 15 Eylül'de, Hakkari'de kurulacağını yazısında paylaşmış;  "Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti... CHP'nin yapamadıklarını yapacak bir parti... Üç-beş oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti..." olacağını belirtmişti. 

45 kurucu isim varmış

Gazeteci ve Korkusuz yazarı Can Ataklı, Twitter'dan yaptığı paylaşımda CHP'li Muharrem İnce'nin kuracağı iddia edilen parti ile ilgili yeni bir iddiada bululndu. Ataklı, "45 Kurucu isim varmış. 20'nin üzerinde, yani grup kuracak kadar da milletvekili yeni partiye geçecekmiş." ifadelerini kullandı. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hedefi büyük takımlarda oynamaktı 23 yaşında yeni doğmuş bebeğe dönüştü
Foto Galeri Hedefi büyük takımlarda oynamaktı 23 yaşında yeni doğmuş bebeğe dönüştü Galeriye Gözat