BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce Meral Akşener'i geri plana düşürdü iddiası!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından Ahmet Hakan bugünkü yazısında Muharrem İnce'nin iyi başladığını ve Meral Akşener lehine esen rüzgarı kendi lehine çevirdiğini yazdı. Hakan Akşener için, "Dikkatleri üzerine toplaması gerekiyor. Özellikle İnce’nin etkileyemeyeceği sağ muhafazakâr kesime yönelmek zorunda..." ifadesini kullandı.

Abone ol

Ahmet Hakan, bugünkü "Erdoğan ne yapar? İnce’nin durumu ne? Peki ya Akşener?" başlıklı yazısında, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek hakkında değerlendirmelerini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında “Bu zamana kadar hep o kazandı, yine o kazanır” cümlesi var ya... İşte bu cümle, en büyük gücü..." ifadesini kullanan Hakan, 24 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu algıyı diri tutması gerektiğini yazdı. Hakan, bu algının yıkılmaması dahilinde seçimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanabileceğini ifade etti.

MUHARREM İNCE İYİ BAŞLADI: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin iyi başladığını belirten Hakan, İnce'nin Meral Akşener lehine esen rüzgarı kendi lehine çevirdiğini yazdı. İnce'nin mesajlarının net ve anlaşılır olduğunu aktaran Hakan, "İyi cevap veriyor. Basit, sade ve anlaşılır konuşuyor. İkinci tura kalabilir...

AKŞENER BİR ÇIKIŞ YOLU BULMALI

Ama ikinci turda ne yapar, işte orasını bilemem" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise, İnce'nin 'sahne almasıyla' geri plana düştüğünü, Akşener adını ön plana çıkaracak bir çıkış yolunun bulması gerektiğini belirten Hakan, "Dikkatleri üzerine toplaması gerekiyor. Özellikle İnce’nin etkileyemeyeceği sağ / muhafazakâr kesime yönelmek zorunda..." ifadesini kullandı.

"BUNU DA GÖRECEĞİZ"

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için ise Hakan, "Cezaevinden kampanya yürütmek” diye bir deneyimle hiç tanışmamıştık bugüne kadar. Bunu da göreceğiz. Cezaevini bir mağduriyete, mağduriyeti oya çevirmeye çalışacağı kesin... Başarır mı? Eğer son cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu geçerse başarmış olacak" diye yazdı.

PERİNÇEK SONUNDA BAŞARDI

Muhafazakar seçmenin Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu için iyi avantaj olduğunu belirten Hakan, Karamollaoğlu'nun en büyük dezavantajının, Saadet Partisi'nin bu zamana kadar aldığı oy oranı olduğunu yazdı. Son olarak Hakan, Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Perinçek hakkında ise, "Sonunda o da başardı! Yüz bin imzayı biraz zor da olsa son anda tamamlayabildi. İki yönlü etkisi olabilir bunun: Ya... “Biz yüz bin imzayı zor topladık, nasıl başaracağız” duygusuna kapılırlar. Ya da... Yüz bin imzayı toplamayı başarmış olmanın moraliyle işe asılırlar. Bakalım hangisi olacak?" ifadesini kullandı.

Gezici anketi doğruysa Meral Akşener...

Alman Bakan'dan Akşener'e 'Kürt desteği' müjdesi!..