BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Muhalefeti topa tuttu

Erdoğan, Antalya’da yaptığı seçim kampanyası konuşmasında muhalefet liderlerini eleştirdi.<br/>AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Baş...

Abone ol

Erdoğan, Antalya’da yaptığı seçim kampanyası konuşmasında muhalefet liderlerini eleştirdi.
AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında Kepez Arena yanındaki alandan vatandaşlara hitap etti. Hava sıcaklığının yaklaşık 36 derece olduğu alanda vatandaşlara serin bir ortam oluşturmak için vantilatörlerden buhar püskürtüldü. Alan boyunca kurulan 230 vantilatör miting başlamadan saatler önce çalıştırıldı. Sıcak havada bazı vatandaşlar şemsiye açarken, bazıları ise fenalık geçirdi. Başbakan Erdoğan’ın mitingini yaklaşık 15 bin kişi takip etti.
Alandaki, ‘Antalya sana inanıyor’, ‘Gençlik benim her şeyim’, ‘Sen nereye biz oraya’, ‘Usta, sen yürüyeceksin biz yürüyeceğiz, ‘CHP’den geldik seninleyiz Usta’ yazılı dev pankartlar dikkat çekti. Ayrıca vatandaşlara Erdoğan amblemli bayrak, şapka ve Türk bayrakları dağıtıldı. Alanda geniş güvenlik önlemi alınırken, yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığı öğrenildi. Çatılara da keskin nişancılar yerleştirildi.
Alkışlarla kürsüye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı daha büyük mevkiye yük almaya uğurladıklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, şöyle konuştu:
“Türkiye’de devlet neyle uğraştı? Devlet camilerle uğraştı, Kur’an öğretilmesiyle uğraştı, ezan Türkçe mi okunsun aslıyla mı okunsun, milletin diniyle, kültürüyle, diliyle uğraştı, yazarlarla, sanatçılarla uğraştı. Alevilerinin, Sünnilerin haklarıyla uğraştı. Avrupa ekonomileri büyürken bizde darbe üstüne darbe yaşandı. Dışarıdan iş gücü ithal ettiler, biz büyük ülke olmak yerine onlara iş gücü göndermek zorunda kaldık. Avrupa’da 6 milyon insanımız var yaklaşık. Ne zaman millet hükümetini sevdiyse darbelerle o hükümeti uzaklaştırdılar.”

“ARADAN ARACILARI ÇIKARIYORUZ”
Başbakan Erdoğan, "Millet birleşenden anlamaz dediler, millet iyi seçim yapamaz dediler, millet kendi idarecisini seçemez dediler. Her şeyi en iyi biz biliriz dediler, biz ne dersek o olacak dediler, Türkiye’yi yerinde saydırdılar, söz hakkı vermediler. Şimdi size milleti tepeden bakma yetkisini kim verdi. Bunlara bu hesabı soracak mıyız. Milleti aşağılama yetkisini bunlara kim verdi, millet adına karar verme yetkisini kimden aldınız, ondan çekin aradan milletle bizim aramıza girmeyin. Kararı millet verecek diyoruz, 3 kasım seçimlerine girerken yeter dedik, yeter söz de karar da milletindir dedik, çeteleri aradan çekti, karanlık manşetleri aradan çekti, kendisini milletin üzerinde gören zorbaları aradan çekti. 12 yıl boyunca milleti her şeyin üstünde tuttuk. Sizin yetkinizi kimse ele alamaz. Kardeşlerimiz aradaki engelleri kaldırıyoruz, cumhurbaşkanıyla milletin arasındaki aracıları ortadan kaldırıyoruz. Millet yani cumhuru artık kendi cumhurunu seçiyor. 10 Ağustos’ta inşallah millet ile devlet tam manasıyla muhabbet yapacaktır, aracılar aradan çekiliyor, vekiller aradan çekiliyor, asıllar devreye giriyor. Millet artık cumhurbaşkanını kendisi tayin ediyor. Kardeşlerim çok büyük değişim yaşıyoruz. 10 yıllardır hasretini çektiğimiz dönüşümü yaşıyoruz” dedi.

“77 MİLYONUN TÜRKİYE’Sİ”
‘Türkiye’nin ayağındaki zincirleri söküp atıyoruz’ diyen Başbakan Erdoğan, “Prangaları kurtarıyoruz. Burada Antalya’da şu noktanın altını çiziyorum. 10 Ağustos’ta yeni Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılacak. Yeni Türkiye sadece bize oy verenlerin bize sevenlerin Türkiye’si değil, yeni Türkiye 77 milyonun Türkiye’si olacak. Bu Türkiye’de herkese özgürlük var. Bu yeni Türkiye’de herkese iş var, herkesin hakkı muhafaza edilecek, yaşam tarzı güçlü şekilde korunacak. Ah kardeşlerim 12 yıl önce benim başörtülü kızım, kardeşim okula gidebiliyor muydu, devlette çalışabiliyor muydu, peki şimdi gidebiliyor mu, devlette çalışabiliyor mu, ülke bölündü mü, devlet çöktü mü kardeş kardeş tablo burada başı açık kardeşim de var el ele omuz omuza yarınlara yürüyoruz. Bunların hepsi bizim yavrularımız, bunlar ne dediler başörtülümüsün kapıcı olur dediler, tarlada bahçede çalışan olur senden avukat, doktor, öğretmen olmaz dediler. Biz de olur dedik ve gerçekleştirdik. Katsayı koydular, önünü kesmek istediler, bunları kaldırdık. Bu bir yarıştır. Her taraf gayet iyi. Ama niyeti bozuk olanlar var, bunlar hala eski Türkiye’nin ürünleri, yeni Türkiye’de bunlardan yok” şeklinde konuştu.

"HANİ SİZ SANATÇILARI SEVİYORDUNUZ YA, NİÇİN BÖYLE EDEP DIŞI, AHLAK DIŞI YOLLARA BAŞVURUYORSUNUZ"
Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Bizim vizyon sanatçılarımıza saldıran zihniyet neyse o. Hani siz sanatçıları seviyordunuz ya, niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz. Sizin gibi düşünmeyen veya gidecekleri yerin sizin belirlemenize bunlar tabi mi? Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları. Bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz. Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz nedir bu mahalle baskısı. Ben yıllardır buna maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaeviyle tehdit edildim. Ama biz kefenimizi giyerek yola çıktığımız için bunları göze aldık. Allah’ın takdiri ömrü bir an ne ileri ne geri kimsenin almaya gücü yetmez. Biz böyle inandık.”

“MİLLETİN ADAYINA OY VERECEK”
CHP ve MHP liderlerini eleştirerek sözlerine devam eden Erdoğan, “Gel sen aday ol neden çıkmadın. Aynı şekilde Bahçeli vasıflar sayıyor tamam bu vasıflar kimsede yoksa sende de yok mu? Sende varsa sen aday ol. O da olmadı niye görüyor sandığı, sandığı gördüğü için. Doğruyu millet söyler millet. Ama bunların millete inancı saygısı yok. 30 Mart seçimlerinde gördük. İkisinin oyu AK Parti kadar etmiyor. 1999 yılında MHP hükümet ortağıydı. Bir kez olsun masaya yumruğunu vuramadı. Anayasa kitapçığı fırlatıldı. Neden cevap veremediniz. 2000 yılında seçim olacak buna oy vereceksiniz dediler. Kendinden aday çıktı. Meclis içinde o MHP’li adayı dövdüler. MHP’liler ve Bahçeli’nin sesi çıkmadı. 30 Mart seçimlerinde de iradesini başka yere teslim etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Bahçeli’nin iradesi yok. Antalya’daki MHP’liler bunu sineye çekecek misiniz. Bu iradesizliğe sessiz kalacak mısınız. İradesini Pensilvanya’ya teslim etmişlere sessiz kalacak mısınız? İnanıyorum ki Antalya’da CHP ve MHP ve HDP’liler yapay adaya, ithal adaylara değil milletin adayına oy verecek. Antalya inanıyorum ki, 10 Ağustos’ta yeni Türkiye diyecek büyük Türkiye güçlü Türkiye diyecek” dedi.
Bölgede artık güçlü Türkiye’nin olacağını ve ‘Ben de varım’ diyeceğini ifade eden Erdoğan, “Müjde veriyorum. IMF’ye borcumuz vardı, şimdi kaldı mı onu da sıfırladık, bütün borcu ödedik, ama bunlar rahatsız. Antalya’da turizm çok önemli, 2002 yılında 17 ülkeydi ziyaret edilen. Şimdi ise 6. ülke 17’den 6’ya çıktık. Kongre turizminde 37 idik, 18’inci olduk. Gelen turist sayısı 13 milyondu, şimdi 35 milyon. 2013’te 50 milyon turist 50 milyar gelir olacak. Türkiye 2023’te dünyada ilk 5’in arasına yükselteceğiz turizmde. Antalya’nın benim nezdimde çok ayrı bir yeri var. Antalya’nın yatırımlarıyla projeleriyle çok yakından ilgilendim. Belediyesi bizde olsun olmasın Antalya için projelerimizi kesintisiz sürdürdük. Tarımda, turizmde, sanayide büyütmek için çaba verdik. Marka şehir yapacağız dedik. Hamdolsun bunu da yaptık. 12 yılda 14,5 katrilyon yatırım yaptık. Ulaştırma ve haberleşmede 2,5 katrilyon, toplu konutta 628 trilyon, tarım ve hayvancılık 548 trilyon, sağlıkta 459 trilyon yatırım yaptık” diye konuştu.
Erdoğan EXPO 2016 Antalya için de şu bilgileri verdi:
“EXPO Antalya 23 Nisan 2016’da başlayacak 6 ay açık kalacak. Botanik EXPO ile 1 katrilyon, 2 trilyonluk yatırıma kavuşacak. EXPO alanında bulunan çayları ıslah ettik, yollarını yapıyoruz, toplamda kongre merkezi yapıyoruz. Türkiye’de bir ilk olacak tarım ve çevre müzesi, EXPO kulesi yapacağız kalıcı yatırımlar arasında. Ağaç dikiyoruz. 100 ülkenin katılacağı bir kültür festivalini Antalya’yla buluşturacağız. Antalya’mıza turizmi golf turizmini kültürel alanı kazandırmış oluyoruz. Yıllardır beklenen Antalya sahil yolunu yüzde 90 oranında tamamladık, kalan kesimler de devam ediyor. Kamu ortak özellikle hastane yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Eksik olmayacak, Antalya için söz verdiğimiz 33 bin stadyumun yapımı sürüyor, Antalya’ya hızlı tren projemiz devam ediyor. İnşallah şu anda EXPO Antalya ile ilgili de bu noktada çalışmamız var.”

“CUMHURBAŞKANLIĞINDA DA HİZMETE DEVAM”
Erdoğan, şunları kaydetti:
“Şunu bilin, Allah nasip eder de cumhurbaşkanı seçilirsem size söz veriyorum Antalya’da devam eden tüm yatırımların, hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak, hiçbir yatırım, eser, atıl kalmayacak. Başlanmış bütün projeler bitecektir, takibimde olacaktır. Cumhurun başı cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Adaylardan biri benim yolla köprüyle ne işim olacak diyor. Bu ülkenin başı olacaksın köprüyle suyla alakan olmayacak olur mu böyle bir şey. Bizim işimiz eser üretmek eser, hizmet üretmek, bu ülkeyi kalkındırmak yatırım yapmak. Bir taraftan ekmek diyeceksin, bir taraftan icraatla alakam yok diyeceksin bizim hizmet sevdamız bitmeyecek. Cumhurbaşkanlığı döneminde de devam edecek.”

“SANDIĞA GİDİN MÜHRÜNÜZÜ BASIN”
‘Türkiye’ye hızlı tren yakışır, bölünmüş yollar yakışır’ diyen Erdoğan, “79 senede 6 bin kilometre yol yaptılar. 12 senede 12 bin kilometre yol yaptık. Farkımız bu, biz geldiğimizde borçlanma faizi yüzde 63’tü şimdi tek haneli, nereden nereye geldik. Bunlar durup dururken olmadı, çalışarak oldu, işi bilerek oldu, kardeşlerim 10 Ağustos’ta bir ilk yaşanacak. Sandıklarla tarih yazılacak. Sizin evlatlarınız, sizin torunlarınız yarın ne diyecek biliyor musunuz benim anneannem ilk defa cumhurbaşkanı seçilirken oy kullandı diyecekler bu çok önemli siz bu tarihin yazarları olacaksınız siz bu tarihin yazarları olacaksınız onun için sizlerden özellikle rica ediyorum mutlaka sandığa gidin, yeni Türkiye’nin kuruluşu için mutlaka oy pusulasına mührünüzü basın. Antalya’ya tatile gelen kardeşlerimden de 10 Ağustos’a karar versinler gitsinler oylarını kullansınlar sandığa sahip çıksınlar. Bu tarihi kaçırmasınlar. Yarın çocuklarımız bunun hesabını sorarlar 10 Ağustos seçimleri ülkemiz için demokrasi için hayırlara vesile olsun” ifadelerine yer verdi.
Pensilvanya ile de mücadelelerinin devam edeceğini dile getiren Erdoğan, “Onun için kapı kapı dolaşmaya var mıyız. Durmak yok, çok çalışacağız. Fazla zaman kalmadı, artık bir ay bile yok, iftar sohbetlerinde, sahur sohbetlerinde anlatalım, işleyelim milletin içinden bir kardeşiniz olarak size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik devam edeceğiz” dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda tedavi gören Murat Göğebakan için vatandaşlardan dua etmelerini istedi.

TÜREL: "BORÇSUZ VE TERTEMİZ BELEDİYELER VARSA BUNU SİZE BORÇLUYUZ"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise gerçek belediyeciliğin AK Parti döneminde başladığına işaret ederek, "Borçsuz ve tertemiz belediyeler varsa bunu size borçluyuz. Antalya AK Parti belediyeciliğinde modern bir şehir oldu. Antalya yeni havaalanları, yeni yollara yeni hastanelere, yeni okullara arıtma tesislerine doğal gaza kavuştu. Turizm üçe katlandı. Nüfus dörtte bir arttı. Antalya’nın ufkunda EXPO, stadyum ve yeni yatırımlar var. Antalya, İstanbul’a, Konya, İzmir’e götüreceğiniz hızlı treni bekliyor oldu. Antalya’nın hayalleri Sayın Başbakan ile büyüdü. Antalya’da yeni dönemdeki hayaller yeniden gerçek olacak. Bu yüzden sizlere ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu şarkı hiç bitmeyecek. Bu sevda hiç bitmeyecek. Bu yeni yürüyüş yeni Türkiye ile devam edecek" diye konuştu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: "SİZLER BU MEYDANI HER ZAMAN DOLDURDUNUZ"
AB Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise, “Antalya’yı kalesi görenler bu meydanları dolduramadı. Sizler bu meydanı her zaman doldurdunuz. Bugüne kadar sizinle yürüdük. Antalya her zaman demokrasiden yanadır. Antalya her zaman milletin evladına sahip çıkmıştı. O nedenle Antalya Recep Tayyip Erdoğan diyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diyecektir. Biz Antalya’yız. Koyunu, keçiyi gütmesini de, turizmi de biliriz. Avrupa’yı dünyayı da biliriz. Ama biz bir lider biliriz o da Recep Tayyip Erdoğan deriz. Ona oy veririz” dedi.
(İHA)