BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  EKONOMİ

Moody's'in Türkiye Merkez Bankası için geçtiği 'endişeli' not

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye Merkez Bankası'nın özerkliği ile ilgili endişelerini belirten bir değerlendirmeyi paylaştı. Hazine ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ise yaptığı son dakika açıklama ile bağımsızlık vurgusu yaptı.

Abone ol

Moody's, Türkiye Merkez Bankası'nın özerkliği ile ilgili endişelerini belirten bir değerlendirmeyi abonelerine geçti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde geçişle birlikte Merkez Bankası'nda yapılabilecek değişikliklere dikkat çeken Moody's "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı değişiklikler Merkez Bankası'nın bağımsızlığı önünde daha fazla zorluklara neden olacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Kuruluşun gönderdiği Merkez Bankası ile ilgili notta "Merkez Bankası'nın yönetim yapısındaki değişiklikler daha sıkı para politikasını izleme kararlılığını önümüzdeki günlerde güçlendirmekten ziyade zayıflatabilir" denildi.

TCMB'nin ve diğer kamu kurumlarının bağımsızlığın zarar görmesine yönelik algının yatırımcı endişelerini artırabileceğini söyleyen derecelendirme kuruluşu, "Yeni hükümetin nasıl politikalar izleyeceği belli değil. Merkez Bankası'nın etkinliğine yönelik daha fazla zorluklar, kredi notu açısından negatif" açıklamasını yaptı.

Berat Albayrak'tan açıklama
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan gelen son dakika açıklamalar da Merkez bankası üzerine oldu. Albayrak, "Merkez Bankasının bağımsızlığının ve karar alma mekanizmalarının spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez." diye konuştu.

Berat Albayrak'tan flaş Merkez Bankası ve enflasyon açıklaması

Dolar 5 lira olur mu? Rekor kıran dolar kuru şu anda ne kadar?