BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MİT'te birim amiriyim dedi dolandırdı

Antalya'da kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nda görevli amir olarak tanıtan bir bayan 3 kişiyi 245 bin TL dolandırdı.

Abone ol

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği, bir kişinin vatandaşları dolandırdığı ihbarını aldı.

Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler dolandırıldığı iddiasıyla polise başvuran Y.A.'nın ifadesini aldı.

Müştekinin ifadesi doğrultusunda çalışmasını genişleten ekipler şüphelinin Suzan Parkpak(30) olduğunu tespit etti. Zanlıyı takibe alan güvenlik güçleri Parkpak'ın dolandırıcılık yaparken 2 yöntem kullandığını tespit etti. Buna göre Parkpak'ın dolandırmak için tespit ettiği kişileri arayarak, işadamı olan babasının öldüğünü, kendisine 150 daire, özel uçak, yat ve yüklü miktarda para kaldığını, ancak bunlara Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) tarafından el konulduğunu söylüyordu.

Babasından miras kalan para ve diğer gayrimenkulleri TMSF'den geri alabilmek için bir miktar paraya ihtiyacı olduğunu söylediği belirlenen Parkpak'ın daha sonra parayı fazlasıyla iade edeceğini de vadettiği öğrenildi. Parkpak'ın ayrıca dolandırdığı kişilere MİT'te birim amiri olduğunu söylediği de ortaya çıktı.

Parkpak'ın bu yöntemle Y.A.'yı 200 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı. Parkpak, yine aynı yöntemle bayan F.Ç.'yi 25 bin TL, Z.B.'yi de 20 bin TL dolandırdığı belirlendi. Gözaltına alınarak sorgulanan Parkpak, mahkemeye sevk edildi. Parkpak, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.