BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Miktat Ağaoğlu kiliseye neden yardım etti?

Ali Ağaoğlu'nun bugün yaşamını kaybeden babası Miktat Ağaoğlu iş yaşamı kadar ilginç davranışları ile de çevresindekilere hayat dersi veren bir isimdi.

Abone ol

İNTERNET HABERAğaoğlu Şirketler Grubu'nun kurucusu Miktat Ağaoğlu bugün hayata veda etti. Ali Ağaoğlu bu üzücü haberle yıkıldı.

Miktat Ağaoğlu, İstanbul’da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. 1975 yılında kalp krizi geçiren Miktat Ağaoğlu işleri oğluna devretmişti.

Ağaoğlu şirketler grubunun CEO'su ve Ali Ağaoğlu'nun 31 yıllık yol arkadaşı Hasan Rahvali,  TGRT Haber ekranlarında Hadi Özışık'ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası'nda Ali Ağaoğlu'nun  babası Mithat Ağaoğlu'nun başından geçen ve dinleyenlere "hayat dersi" olarak nitelenebilecek bir de olay anlattı. 

AĞAOĞLU'NUN BABASI KİLİSEYE NEDEN YARDIM ETTİ?

Ağaoğlu'nun babası Miktat Ağaoğlu'nun dini bütün bir iş adamı olduğunu ancak bir Pazar günü kiliseye gidip Papaza ve kiliseye yardım ettiğini söylemesi dün gece yayınlanan programın en çarpıcı anlarından biriydi.

İşte gazeteci Hadi Özışık'ın soruları ve Rahvali'nin anlatımıyla o olay:

AĞAOĞLU'NUN BABASI BİR PAZAR  KİLİSEDEN GELDİ

Hadi Özışık: Bir şey daha var anlamlı. Bir sabah erken geliyorsunuz şirkete. Miktat Bey geliyor. Ne oluyor aranızda bir şey geçiyor.

Hasan Rahvali: Bunu da çok az kişi bilir aslında. Siz Ali Bey ile olan dostluğunuz sayesinde tiyolar geliyor herhalde. Bir tatil sabahı, biz gazeteleri okumak için kafe bölümünde oturuyorduk. Miktat amca geldi. Ayağa kalktık. Elini öptük. Ali Bey babasına "nereden geliyorsun" diye sordu. Miktat Amca hacıdır, 5 vakit namazında abdestinde bir insan. Son derece kültürlü, vizyoner, zamanının da iyi tüccarlarından dedi ki "Kilise'den geliyorum" Biz gülmeye başladık, "Kilise de ne işin var Miktat Amca, hayırdır?" diye. Pazar günü bir Hacı'nın Kilise'de ne işi var… "Ne yaptın Kilise'de" dedik; "Papaza biraz yardım yaptım" dedi. İyice merak ettik.

Hadi Özışık: Siz şaka zannediyorsunuz…

PAPAZA YARDIM ETTİM ORADAN GELİYORUM DEDİ

Hasan Rahvali: Şaka zannettik ama Miktat Amca da son derece ciddi biridir.

Hadi Özışık: Şaka yapmıyor yani.

Hasan Rahvali: Esprilieri vardır ama böyle konuda şaka yapmaz.

Hadi Özışık: Peki niye Papaz'a yardım etmeye gitmiş Ali Ağaoğlu'nun babası?

Hasan Rahvali: Olay şu. Ne o olduğunu anlattı bize. 10 gün önce bir gece sabah namazı için saatimi kuruyorum. Ama bir gece yarısı bir ses duydum, "Miktat kalk borcunu öde" diye. O kadar net duydum ki sesi, uykumdan uyandırdı beni. Kalktım, sabaha kadar düşündüm, bir yere borcum kalmış ki böyle bir ses duydum. Düşündüm ama bulamadım. Bir kaç gün sonra yine aynı şeyi yaşadım. Bu sefer ürkerek uyandım. Acaba hayal mi görüyorum, başka bir şey mi var. O zaman şu aklıma geldi. Ticaret yaparken bir gayri müslüm ile alış veriş yapıyor. Tedarikçilerden biri gayrimüslüm. Adam kamyonuyla geliyor. Mal indiriyor. Bir hafta önce getirdiğinin parasını alıyor. O haftanın parasını da bir sonraki cumartesi almak üzere gidiyor.

Hadi Özışık: Malı bırakıyor, haftaya parasını alıyor.

GAYRİMÜSLİM TEDARİKÇİ HAPSE DÜŞÜNCE

Hasan Rahvali: Evet. Bir cumartesi mal bırakıyor, ama hafta arası gazetede bir haber görüyor. Bu mal bırakan tedarikçi hukuksal bir olaya karışıyor ve tutuklanıyor. Bir daha da gelmiyor. Mithat Bey de arıyor ama bulamıyor. Parayı da ödeyemiyor haliyle. Eğer ben ulaşabilseydim, paramı ödeseydim, ihtiyacını giderdikten sonra bu insan fazla parasıyla ne yapardı diye düşünüyor.

Hadi Özışık: Kime soruyor?

Hasan Rahvali: Kendi kendine düşünüyor. Karar verdikten sonra da çevresindekilere soruyor. Arkadaşlarına danışıyor. Eşine dostuna soruyor. Sonuçta kendi cemaatine yardımda bulunurdu bu kişi. Ölüp kaldığı da belli değil. O zaman diyor ben onun bağlı olduğu cemaat kilisesine gideyim para bağışlayayım.

KUL HAKKINA DİKKAT EDİN DERSİ

Hadi Özışık: Ali Abi nasıl bir yorum yaptı?

Hasan Rahvali: Bize de ders vardı tabi. Menkıbe denilebilecek bir şey, "kul hakkına dikkat edin" diye… Ama yaşanmış bir olay.