BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  GÜNCEL

MİT TIR'ları talimatını bakın kim vermiş!

Suriye'deki Türkmenlere giderken 1 ve 19 Ocak'ta durdurulan, MİT'e ait yardım TIR'larıyla ilgili soruşturmada çok önemli bir bilgilere ulaşıldı.

Abone ol

Operasyonda yer alan 2 subayın bu tarihten 3.5 ay önce Nevşehir'de lüks bir otelde cemaatin 15 imamıyla buluştuğu tespit edildi.

Suriye'deki Türkmenlere giden MİT'e ait yardım TIR'larının 1 ve 19 Ocak 2014'te yasa dışı şekilde durdurulup arama yapılması ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Operasyondan 3.5 ay önce Nevşehir Kozaklı'daki lüks bir otelde gerçekleştirilen toplantıda tüm detaylar masaya yatırıldı. Son talimat ise Celepoğlu'na iletildi.

ÇOK ÖNEMLİ TESPİTLERE ULAŞILDI

MİT TIR’larının durdurulması ihanetiyle ilgili devam eden soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan çok önemli tespitlere ulaştı. İhanet emrini cemaate bağlı hareket eden tamamı halen kamu görevinden bulunan 15 imamın verdiği tespit edildi.

TALİMAT ÖĞRETMENDEN

MİT TIR’larını durdurulduğu dönemde Adana Bölge Jandarma Komutanı olan Hamza Celepoğlu’nun cemaat imamları öğretmen H. A.E ile Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan M.C. ile irtibatlı olduğu belirlendi. İhanet talimatını ise Celepoğlu’na öğretmen H.A.E.’nin verdiği ortaya çıktı.