BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Milyonların demokrasi nöbeti! Yenikapı'da son hazırlıklar tamam

Yenikapı mitinginden son dakika haberler gelmeye başladı. Bugün saat 17.00'de başlayacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi için son hazırlıklar da tamam.

Abone ol

İSTANBUL Yenikapı mitingi son dakika gelişmeler gelmeye başladı, milyonların katılacağı miting için son hazırlıklar da tamam.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan 'Demokrasi nöbetleri', bugün İstanbul Yenikapı'da saat 17.00'de başlayacak 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile taçlanacak.

SADECE TÜRK BAYRAĞI

Hiçbir siyasi partinin amblem, flama ve bayrağının olmayacağı, sadece Türk bayraklarının dalgalanacağı Yenikapı Mitingi'nin Türkiye tarihinin en büyük mitinglerinden birisi olması bekleniyor. Mitingde 15 bin polis ile 15 bin sivil görev alacak.

3 İLA 5 MİLYON KİŞİNİN KATILIMI BEKLENİYOR

Organizasyona 3 ila 5 milyon arasında kişinin katılımı beklenirken, hazırlıklar da buna göre planlandı.

Karayoluyla gelecek vatandaşlar için Kazlıçeşme Miting Alanı, 7 bin otobüsün park edebileceği şekilde organize edildi. Vatandaşlar Kazlıçeşme'den yürüyerek, deniz yoluyla ya da Marmaray ile Yenikapı durağında inip, miting alanına gelebilecekler.

SU İSTASYONLARI KURULDU

Yürüyüşü tercih eden vatandaşlar için sahil yolu boyunca belirli mesafelerde su ve ikram istasyonları kuruldu.

204 TEKNE KİRALANDI

Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul'un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştirecek. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yapacak.

Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına girecekler.