BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
MEDYA

Milyoner'de olay soru! Herkes yanlış sandı ama...

Murat Yıldırım'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'in son bölümünde, ilk bakışta hata gibi görülen uzun Latince kelimenin yer aldığı soru, izleyenleri şaşırttı.

Murat Yıldırım'ın sunumu ile ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümünde, uzun Latince kelimenin anlamı soruldu. Bu ilginç sorunun cevabı da kendisi kadar ilgi çekiciydi.

MURAT YILDIRIM KUSURSUZ OKUDU

Yarışmanın çiçeği burnunda sunucusu ve performansıyla eleştirilen Murat Yılıdırım, soruyu gördüğünde soğukkanlılığını koruyarak, kusursuz bir şekilde kelimeyi telaffuz etti. Yarışmacıya, "Hippopotomonstrosesquippedaliophobia korkusundan muzdarip biri hangisinden korkar?" sorusu soruldu.

Değeri 60 bin lira olan soruyu gören yarışmacı, "x2" joker hakkını kullanmayı seçti. Önce 'D - Hatalı Hecelemekten' yanıtını veren yarışmacı, bu seçimiyle yanıldı. İkinci seçiminde 'B-Uzun Kelimeler' diyerek doğru cevabı verdi.

HİPPOPTOMONSTROSESQUİPPEDALİPHOBİA NEDİR?

Tıp dünyası literatüründe 'uzun kelimelere duyulan korku' olarak geçiyor. Latince olan bu terim, 4 kelimenin birleşiminden oluşuyor.

Sitene Ekle