BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57
HABER /  DÜNYA

Miloşeviçin oğluna suçlama

Bulgaristan'a resmi ziyarette bulunan Sırbistan Adalet Bakanı Stoykoviç'ten oğul Miloşeviç'e suçlama!

Abone ol

Bulgaristan'a resmi ziyarette bulunan Sırbistan Adalet Bakanı Zoran Stoykoviç, Sırp yetkililerin, Bulgaristan'da geçtiğimiz günlerde öldürülen yeraltı dünyasının önemli ismi 'Doktora' lakaplı İvan Todorov ile Slobodan Milosoviç'in oğlu Marko Miloseviç'in bağlantılarını araştırdığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Sofya ziyareti sırasında geçtiği güzergah üzerinde, Sezer geçmeden yarım saat önce öldürülen 'Doktora'nın Miloseviç'in oğluyla birlikte bölgedeki önemli kaçakçılık kanallarını kontrol ettiği kaydedildi. Todorov'un kaçak ürünleri ülkeye Burgaz Limanı'ndan soktuğu, oradan da Makedonya'ya aktardığı kaydediliyor.

Miloseviç'in oğlunun son dönemde kaçakçılık faaliyetlerinden 70 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği ileri sürülürken, bu rakamın büyük bir bölümünün de Sırbistan'daki milliyetçilik hareketleri için harcandığı söyleniyor.

Sırbistan basını ve Bulgaristan'daki bazı çevreler, Bulgar mafyasının önemli isimleri arasında yer alan Doktora'nın cinayetinde, Miloseviç'in oğlunun parmağı olduğunu iddia ediyor. Geçtiğimiz ayın 22'sinde Sofya'nın Lozenets semtinde Porshe marka aracının içinde kurşun yağmuruna tutulan 'Doktora' lakaplı İvan Todorov'un, Türkiye'den de geçen yasadışı sigara kaçakçılığı kanallarını kontrol ettiği belirtilmiş, Arap ülkelerinde üretilen kaçak sigara ve alkol ürünlerini Türkiye, Bulgaristan, Makedonya ve Kıbrıs üzerinden Avrupa ülkelerine yasadışı yollardan transfer ettiği iddia edilmişti.