BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  SPOR

Şenol Güneş Milli formayla ilk toplantısında flaş açıklamalarda bulundu

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, TFF tesislerinde düzenlediği basın toplantısında Milli Takım'da yeni bir dönemin başladığını belirterek "Yeni bir heyecan ve vizyon ile yola çıkıyor. Herkesle buluşup, herkesle beraber çalışacağım. Halkın takımı olacağız." şeklinde konuştu.

Abone ol

15 yıl aradan sonra yeniden A Milli Takım Teknik Direktörü olan ve sözleşmesi 1 Haziran'da başlayacak olan Şenol Güneş, Milli Takım teknik direktörü olarak ilk basın toplantısını düzenledi.

TFF tesislerinde düzenlediği basın toplantısında ilk hedefinin Euro 2020'ye katılmak olduğunu belirten Şenol Güneş, Avrupa ve Dünya Şampiyonası için bu koltuğa oturduğunu belirtti.

Kavga etmeden ortak doğruda buluşmanın gerekliliğini vurgulayan Güneş, yardımcı istemediğini belirterek Arda Turan ve Caner Erkin hakkında da açıklamalarda bulundu.

İşte Şenol Güneş'in basın toplantısından öne çıkanlar;

- Çözüm üretmek gerekiyor. Yeni bir heyecan ve vizyon ile yola çıkıyoruz. Herkesle buluşup, herkesle beraber çalışacağım. Halkın takımı olacağız.

- Hepimiz değişmeli ve gelişmeliyiz. Herkesin gurur duyacağı milli takım için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Ayrımcılık kesinlikle istemiyorum. Halkın takımı olacağız. Hem iyi oynayacağız, hem iyi sonuçlar alacağız.

Yardımcı istemiyorum. Bazen yanıma yardımcı getiriyorsunuz, sonra kavga ettiriyorsunuz."


- Karakterli, yetenekli ve zeki futbolculara sahibizi. Geleceğin geçmişten daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. En büyük arzum insanlarımızın yüzünün gülmesidir. Çalışmalarımızda net ve açık olacağız. Bu açıdan fark yaratacağız. Fikirlerimizi paylaşacağız. Her tartışmanın önünü açacağız. İlk hedefimiz Arnavutluk ve Moldova maçlarını kazanabilmek olacaktır.

- Yeni bir heyecan, vizyon ve coşkuyla yola çıkıyoruz. Herkesin seveceği bir Millî Takım olması için çalışacağım. Halkın takımı olacağız. Sonuçları kovalayacağız ama sosyal değerlere önem vereceğiz. Hem iyi oynayacağız, hem iyi sonuçlar alacağız. 'Bu takımla gurur duyuyoruz' sözlerini duymak istiyorum.

Her futbolcuya şans gelecektir

Sinmişliği, bezginliği ve isteksizliği arzuya çevirmeliyiz. Milli Takım'da hazır olan her futbolcuya şans gelecektir. Aramızda olmayanlar katılabilir. Aramızda olanlar geride kalabilir.

-  Biz büyük bir ülkeyiz neden en iyi olmayalım? İnsanlığa ve dünyaya sevgiyi öğretelim. Sevginin olduğu yerde başarı olur. Özgürlük ve cesaret başarının anahtarı olacak. En büyük arzum ülkemde herkesin yüzünün gülmesi. Karakterli ve yetenekli oyunculara sahibiz. En iyisini yapmak için yola çıkıyoruz. Özgürlük ve cesaret başarımızın anahtarı olacak. 

- Hem genç hem tecrübeli oyuncularımız var. Bugünü ve geleceği düşünerek kadroyu oluşturduk. Hepimizin burada bir asker olacağız. Milli takımlar heyecanı, coşkusu farklı olan bir alandır. Profesyonelce yapılmayan iş bizi başarıya götürmüyor.

- Mehmet Topal'ın da burada olmasını istedim. Oynamasa bile aramızda olmasını isterdim. Ama sakatlığı nedeniyle ayrıldı. Mehmet Topal'ın da burada olmasını istedim. Oynamasa bile aramızda olmasını isterdim. Ama sakatlığı nedeniyle ayrıldı.

- Emre Belözoğlu, Burak, Gökhan, Mahmut, Hasan Ali, Arda, Caner, Gökhan Akkan, Serkan Kırıntılı, Umut Bulut ve herkes Milli Takım için heyecan duymalı.

Emre Belözoğlu

96'da Trabzonspor'dan fazla oyuncu vardı. 2000'lerde Galatasaray'dan fazla vardı. Bir takımdan fazla bir grubun olması avantaj olabilir. Emre 2000'lerde gençti, şimdi takımın tecrüblelilerinden oldu. 

- Uluslararası alanda oynayan futbolcularımız var. Futbolcuları karıştırırken bunlardan faydalanmak istiyorum. Bunu birleştirebilirsek başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Kararları ben vereceğim ama bunları hep beraber tartışıp konuşmalıyız. Var olan değerlerimizi iyi kullanmakta sorun yaşıyoruz. Neden daha iyi olmuyoruz? Bunları aşabileceğimizi düşünüyoruz.

- Sıfırdan başlıyoruz. Merdivenin başındayız, ilk hedefim Arnavutluk maçını kazanmak. Ardından Moldova maçını kazanabilmek. Artık geçmişin başarısıyla övünemeyiz. Dünya Kupası'nda 3. olduğumuz zaman da en iyisini aradık, şimdi daha iyi durumdayız. 2002 ile şimdi arasında nesil farkı var, geçmişte kalamayız, geçmişin başarısı ile övünemeyiz. FIFA sıralamasında 41. sıradayız.

İlk 10'un içinde olmalıyız
- Türkiye FIFA sıralamasında ilk 10'un içinde olmalıdır. Bu başlangıç olarak iyi bir beklenti. Hayal kuralım ama hayal satmayalım. Yeni bir heyecanla yeni bir yarışa, yeni bir savaşa gireceğiz.

- Caner Erkin sakat. Emre Taşdemir'i aldım, sakatlığı geçti, onu düşündüm. Alınmayan oyuncular alınmayacak diye bir şey yok. Emre Taşdemir yeteneğiyle, fiziğiyle şu an Hasan Ali ile alternatif olur. Umut Meraş da aklımda. 

Türk olduğunu sonradan öğrendim
- Sangare'nin Türk olup olmadığını bilmiyordum. Bu da benim eksikliğim. Bülent Korkmaz'dan öğrendim. Eksilerini, artılarını anlattı. İleride o da kadroda yer alabilir.

- Oğuzhan'ı çok beğeniyorum ama Beşiktaş'ta oynatamıyorum. Milli takımın doğal bir parçası olarak görüyorum onu. Oğuzhan kendi takımında kayıp bir yıl geçirdi. Oynamasa bile burada olmasını istedim.

- Yabancı konusunu tekrar gözden geçirmek lazım. Kulüplerin en öncelikli sorunu ekonomidir. Herkes kendi açısından haklı ama yabancıdan daha önemli sorunlarımız var.

Özel hayatı kötü, davranışları yanlış futbolcuyu zaten Milli Takım'a almayacaksın.


- Arda Turan veya Caner Erkin'in suç unsuru var mı yok. Kamuoyunu yıprattılar sadece. Herkesin milli takımı sahiplenmesi gerekiyor. Arda üzerine spekülasyonlar yapıldı. Arda konumuz değil, olmasın. Türkiye'nin bir bireyidir. Beğendiğim bir oyuncu.

Futbolcular ve antrenörler vergi vermeli
- Futbolcular ve antrenörler, önümüzdeki seneden itibaren vergi vermeli. Oyuncuların birine döviz, birine TL verirseniz huzuru bozarsınız. Antrenörlerin hepsini aradım, hepsinin görüşü değerli. Yeni bir dünya çizeceğimizi düşünüyorum."

Oyuncuların birine döviz, birine TL verirseniz huzuru bozarsınız.

- İnsanlar VAR'a güvensiz. Hakemin karar verirken özgür olması lazım. Karar verirken "Acaba vermesem mi, VAR'ı bekleyeyim" diyor. Bunu hissediyorsunuz.