BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Milletvekili diye ceza kesmediler

Polis hız limitini aşan bir sürücüyü durdurdu. Ceza kesecekti. Sürücü milletvekili çıktı. Bakın sonra ne oldu?

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, radara yakalandığında milletvekili olduğu için ceza kesilmediğini iddia etti.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında CHP Tokat Milletvekili olarak tekrar ikinci dönem için milletvekili adayı olduğunu açıklayan CHP'li Diren, gündemdeki konulara da değindi.

VEKİLİM DİYE CEZA KESMEDİLER

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduğunu belirten Orhan Ziya Diren, başından geçen bir olayı örnek göstererek, "Eğer trafik 90 kilometre hızda gidilecek ve bu sürat aşılmayacak diyorsa buna herkes uymak mecburiyetinde. 103 kilometre hızla ilerlerken radara yakalandım. Tesadüf trafik polisleri bizi durdurdu. Milletvekili kartını görünce aracın ön tarafında 'telefon numaranızı' verin dediler.

Ben cezayı kesmelerini istedim. Kurallara uymayı seven bir insanım. Cezayı kestiremedik. Niye? Milletvekillerine kesilemezmiş. Dokunulmazlıklarla ayrıcalıklı bir kesimin oluşması herkesi rahatsız ediyor. Mutlaka ve mutlaka bu dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması şarttır" diye konuştu.