BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal'dan müthiş Adana iddiası

Meclis'te HSYK tartışması sürerken MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, oldukça önemli bir iddia ortaya attı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Adana Büyükşehir Belediyesi Aytaç Durak'ın görevde alınma kararını siyasi olarak nitelendirdi. Bal, Durak'ın görevden alınmadan önce Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısının, kararı veren hakimle aynı karede olduklarını iddia etti.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da madde üzerinde partisinin görüşlerini açıklarken, ABD anayasasının 3 bin 200 kelimeden oluştuğunu; HSYK'ya ilişkin maddede ay, gün tarif edilerek ''masalımsı şekilde'' uzun uzun anlatıldığını belirtti.

Adalet Bakanı'nın, Müsteşar Yardımcısı'nı Adana'ya gönderdiğini savunan Bal, ''Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden önce Mersin'deki Adliye Sarayının yapımıyla ilgili bir iş çıkıyor. O müsteşar yardımcısı saat 16.00'da Adana'ya iniyor, sonra Mersin'e varıyor. Orada fotoğraf çekiliyor. Bu fotoğrafın içinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında karar verecek olan hakimler var'' diye konuştu.

Görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, açtığı Türkiye Belediyeciler Birliği davasını kazandığını anlatan Bal, kazandıktan iki gün sonra bu koltuğa oturacağı için görevden alındığını öne sürdü. ''Sizin yargının tarafsızlığından beklediğiniz bu mu?'' diye soran Bal, ''İşte İstanbul, Ankara, Çankırı, Çorum belediye başkanı var, hepsinin arkasında yargı kararı var'' dedi.

Bal, şunları kaydetti:

''Sayın Bakan, kanı kanla yıkıyorsunuz. Siz Sayın Bakan, AK Parti olarak, diktaya gidiyorsunuz. Diktaya giderken, önünüzdeki tek güç olan yargıyı yandaş yargı kurumu haline getiriyorsunuz. Yandaş yargıç aşamasını aşmışsınız, yargıyı korkutmuşsunuz. Siz yargının özel hayatına girmişsiniz, kurumsal ve bireysel olarak dinlemişsiniz. Yargı, kendini savunamaz hale gelmiştir. İstediğiniz, korkutulmuş ve ürkütülmüş bir yargıdan dikta yaratmak istiyorsunuz. Bunu ben söylemiyorum, anayasa hukuku rehberiniz o Ergün Özbudun, şimdi milletvekiliniz olan Zafer Üskül söylüyor. Sayın Bakan, yolunuz yanlış.''