BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.485,50
HABER /  DÜNYA

MHP’de istifa depremi sürüyor

Fethiye’nin MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın pankart tartışmaları sonrası istifa etmesinin ardından eski İlçe Başkanı Tufan Evrenos...

Abone ol

Fethiye’nin MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın pankart tartışmaları sonrası istifa etmesinin ardından eski İlçe Başkanı Tufan Evrenosoğlu ve 40 üye de istifa etti.
Eski İlçe Başkanı Tufan Evrenosoğlu, Kadın Kolları Başkanı Seval Kurnaz, eski yönetim kurulu üyelerinden Hüseyin Gönülateş ve bazı üyeler, Başkan Behçet Saatcı’ya destek için yıllarını verdikleri MHP’den istifa ettiklerini açıkladı. Evrenosoğlu, “Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’nın Türkçe’mize sahip çıkmak, açılım denilen yıkım sürecine tepki göstermek için hazırlattığı afişler bahane edilerek ihraç talebiyle disipline sevki ve henüz savunması alınmadan, disiplin kurulu toplanmadan, genel başkan tarafından kendisine başka adresler verilerek kapının gösterilmesi, MHP’nin de parti içi demokrasinin geldiği noktayı biraz daha görmemizi sağlamıştır. Bizler bu davanın önünde set olanlar gidene kadar onların saflarında yer alamayacağız. Ülkücülüğümüz baki kalmak şartıyla MHP’den istifa ediyoruz” dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, kendilerini bu davaya verenlerin cümlelerinin gırtlaklarında üzüntüden düğümlendiğini söyleyerek, “Haksızlık karşısında susan şeytandır. MHP’yi küçültmek, bozgunculuk değil genel merkezin yanlışlıklarına tepki göstermektir. Bu bir insanlık duruşudur. Hiç kimse bizim 25-30 yıllık gözyaşımızı silerek geleceğe yelken açamaz” diye konuştu.
(İHA)