BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  POLİTİKA

MHP lideri Bahçeli'den Mansur Yavaş çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Son günlerin en çok tartışılan ismi Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili konuşan Bahçeli, Yavaş'ın yargı yolu sonuçlanıncaya kadar, Cumhuriyet Halk Partisi adaylığından çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Cumhur İttifakının sonuç ne olursa olsun devam edeceğinin altını çizen Bahçeli beklenen netice olmasa da kimsenin endişe etmesine gerek olmadığını kaydetti.

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala liderlerin seçim turları da devam ediyor. Bu bağlamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV ve Star TV ortak yayınında, Nazlı Çelik'in ülke ve seçim gündemine ilişkin sorduğu çok sayıda soruyu cevapladı. 

Beka ile kastettiğiniz nedir?

Beka kavramı Türkiye’de hem siyasi hayatımızda hem özel hayatımızda çok söylenen, üzerinde durulan bir kavramdır. İlk defa söylenmiş değildir. Uzun yıllardır beka meselesi üzerinde ciddiyetle durulmaktadır. Bekayı tehdit ve tahrip edecek konular üzerinde de hassasiyetle karşıt duruşlar sergilenmektedir. Beka en basit haliyle devletin varlığı, milletin birliği, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruma anlayışıdır. Bu konu üzerinde hiçbir tartışmaya gerek yoktur. Birçok olaylar buraya yönelikse Türkiye’de beka meselesi var demektir. Onun aşılması lazımdır. 

İki parti artık kanka oldu

Bugün muhalefet tarihi bir hata yapmaktadır. Ekonomik karamsarlık yaratmaya çalışıyorlar. Beklenen netice olmazsa kimse endişe etmesin. İki parti artık kanka olmuştur.

Kılıçdaroğlu tahrik ediyor

Kılıçdaroğlu sürekli bazı konuları tahrik ediyor. Bir uçağın kalkış-iniş maliyetini düşünen yok. Kılıçdaroğlu gerilimi artırmaya yönelik hareket ediyor.

10 Mart iddiaları

Bu söylemler yanlıştır. Bunu denemek isteyenler varsa ortaya çıksınlar. Türk milleti 15 Temmuz'daki verdiği cevabı kat kat verecektir.

Yeni Zelanda'daki terör katliamı

Bir manyağı görevlendirmiş olabilirler, bunu bulmak lazım. Müslüman toplulukları birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Avrupa'dan hiç ses yok, liderlerin bir yürüyüşü de yok. 

Mansur Yavaş hakkındaki iddialar

 CHP adayını eski MHP'li olarak tanımlamam. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir MHP'linin bulunma şartı ne olabilir? Şimdi de bir takım olaylar var. Bu olaylar üzerine benim yani yargı yolu sonuçlanıncaya kadar, Türkiye'nin gündemine taşınmış ve seçime de 11 gün kala böyle bir aday basında yazdığı kadarıyla, kendilerinin yaptığı açıklamaların da yetersizliğini ele alırsanız benim kanaatim odur ki bu şahıs Cumhuriyet Halk Partisi adaylığından çekilmelidir. Bunu getirmiş olan Kemal Kılıçdaroğlu 'Siz buradan ayrılın' demesini de bilmelidir. Neyi bekliyor Kılıçdaroğlu CHP'de çok değerli siyasetçiler var. Türkiye'nin başkentini bu kadar sıkıntıya sokmamak lazım. 

Yeni parti iddiaları

Adalet ve Kalkınma Partisinin içerisinde 'Yeni siyasi oluşuma ihtiyaç var' diyenler bir senaryonun figüranlarıdır. Çok denemeler oldu, hiçbiri netice vermedi. Ortada gözüküyorlar ama uçta duruyorlar.

Biz bir siyasi partiyiz Cumhur İttifakı kurduk. Kendileri ise AK ittifakı kurarak partilerine ve Recep Tayyip Erdoğana sahip çıksınlar. 2001 krizinin daha iyi analiz edilmesi lazım. Kemal Derviş yeni bir senaryodan bahsetti. Seçimden sonra FETÖ'nün siyasi kanadı da bulunmalı. Cumhur İttifakı yüzde 52'nin aşağısına düşmemeli.

ABD ile S-400 anlaşmazlığı

ABD bölgede çok farklı bir politika uyguluyor. S-400 alınmalı sadece ABD'ye bağımlı bir savunma olmaz. İhtiyacımız olan nerede olursa olsun tedarik edilir.

HDP Eşbaşkanı Temelli'nin sözleri

Sandıkta ittifak sözü bir kandırmadır. Tarihi bir hataya tekrar düşülmemeli. MHP'de birçok Kürt kökenli arkadaşımız var. 

Emeklilikte yaşa takılanlar

Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz. Ama seçim sonuçları belirlenir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı istikrar sağlayıcı güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilinir. Sabırlı olmaları lazım, Türkiye'nin gerçeklerini gözönüne almak lazım.