BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a idam resti!

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısına gündeme dair açıklamalarda bulunuyor...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Meclisteki grup konuşmasında MHP grubuna seslenen Devlet Bahçeli'den hükümete sert eleştiriler geldi. Suriye, idam tartışması, açlık grevleri ve büyükşehir yasa tasarısı üzerine konuşan Bahçeli özellikle idam tartışmasında Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Erdoğan'ın 11 yıl sonra MHP'nin çizgisine geldiğini savunan Bahçeli "bu siyasi iflastır" derken hükümete idamı geri getiren bir tasarı hazırlayıp hemen meclise getirme çağrısı yaptı. İdam cezasının geri gelmesi için "hodri meydan" diyen Bahçeli, Erdoğan'ı yalan ve riya ile suçladı. "Hükümet açlık grevleri denilen kepazeliğe derhal son vermelidir" diyen Devlet Bahçeli, AK Parti'nin perde önünde terörle mücadele eder gibi gözüküp perde arkasında pazarlık yaptığını iddia etti.

SURİYE'DE İNSİYATİF ALINMASI GEREKİYOR

"Biliyoruz ki Suriye'deki olaylar devam etmektedir. Çatışmalar tehlike sınırını çoktan aşmış durumdadır. Kahire'deki muhaliflerin toplantısına okyanus ötesinden gelen destek bundan sonrası için ip ucu vermektedir. Katar Şehyi ve AKP alacakları payı düşünmektedir. Bunların ne kadar sonuç alacağını da zaman gösterecek. Diğer yandan muhaliflerin kan dökme konusunda Şam yönetimini aratmamaktadır. AKP hükümetinin uluslararası topluma yaptığı müdahale çağrısı karşılık görmese de muhaliflerin her anlamda destek alması bu açığı kapatmaktadır. En son Şanlıurfa'da düşen top mermileri Suriye ile ilişkilerimizi iyice kritik noktaya taşımıştır. Bu olaylarda ölü ve yaralılar olduğu da basına sızmaktadır. Suriye'deki çatışmalar artık vatandaşlarımızı doğrudan tehtid eder düzeye kadar gelmiştir. Türkiye, kendi vatandaşının tedirgin olmasına, sınırlarının çatışma alanı omasına seyirci kalmamalıdır."

SURİYE'DEKİ PYD-PKK VARLIĞINDAN ABD SORUMLU OLACAKTIR

"Türkiye'nin ABD ile kuracağı ilişkiyi Suriye meselesi belirleyecektir. Başbakan Erdoğan'ın final süreci yaşıyoruz derken yeni sürecin ipuçlarını vermiştir. Başbakan büyüyen yangının ülkeyi sarmaması için insiyatif almalıdır. Irak'ın kuzeyinde yuvalanan PKK Barzani'nin himayesinde bu bölgeyi bir cepheye dönüştürmüştür. Şayet Suriye'nin kuzeyinde PYD PKK için yeni bir alan oluşursa bundan da ABD sorumlu olacaktır."

ERDOĞAN, ABD'NİN BİN LADİN TARZI OPERASYON ÖNERİSİNİ NEDEN RED ETTİ?

"ABD'nin Bin Ladin benzeri bir operasyonu PKK için de önerdiği ama AKP'nin bunu red ettiği iddia edilmiştir. Şayet doğruysa nedenleri izah edilmelidir. Başbakan bu öneriye neden mesafeli durduğunu açıklamak zorundadır. Perde arkasında müzakere varken perde önünde mücadele varmış gibi gösteriliyor. Kandil'in dağıtılması önünde AKP'nin elini tutan bir engelin olmadığı artık ortaya çıkmıştır. Bizim beklentimiz ABD'deki yeni yönetimin iki tarafın da çıkarlarını göz önünde tutan ahlaklı bir siyasi tavır benimsemesidir."

BÜYÜKŞEHİR YASA TASARISININ ASIL AMACI FEDERASYON

"Büyükşehir yasa tasarısı AKP'nin gerçek yüzünü yine ortaya koymuştur. Öncelikle yasanın çıkartılması sürecinde meclisteki kaba, hoyrat, terbiye ve ahlak dışı yöntemlerini kınıyorum. Sokak kabadayılarına taş çıkartırcasına yerlerde sürünmek AKP'nin seviyesini göstermiştir. Ağza alınmayacak sözlerle partimizi sindirmek uzaktan kumandalı bazı vekillerin yapacağı iş değildir. MHP meclisteki duruşuyla tarihe not düşmüştür. Büyükşehir yasa tasarısı ile ilgili endişelerimizin ne kadar doğru olduğunu da zaman gösterecektir. Bu kanunda bir çok sakınca ve mahsur vardır. Büyükşehir sayısı 16'dan 29'a çıkmıştır. Bunu doğru buluyoruz. Ancak Büyükşehir belediye sınırlarının il sınırına çekilmesi Başbakan Erdoğan'ın eyalet sistemine geçiş için beklediği aradığı gerekçeyi ifade etmektedir. İllerin yönetimi merkezden değil yeriden yapılacak şekilde değişecektir. Ancak illerin yönetimi yetki genişliğine dayalı olmalıdır. Anayasada yerinden yönetimin de ifadesi vardır ancak AKP'nin niyeti başkadır. AKP Türkiye'yi federasyon mezarlığına dönüştürmekten vazgeçmemiştir. Ama yanlış hesap Türk milletinden dönecek ve AKP'nin başında paralanacaktır."

CUMHURBAŞKANI YASAYI İADE ETMELİDİR

"AKP'yi iktidar yapan bu sistem ve demokratik mekanizmalar böyle giderse yok olacaktır. Başbakan hezayanlarının kurbanı olmaktadır. Başkanlık hanedanı tesis etme hevesindedir. Yalnızca kendi ikbali ve çıkarına odaklanmıştır. Bunun için de yalan, çarpıtma, riya inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan beklentimiz Büyükşehir yasasını meclise iade etmesi ve sorumluluğunu yerine getirmesidir."

HÜKÜMET AÇLIK GREVİ KEPAZELİĞİNE SON VERMELİDİR

"Türkiye genelinde 72 cezaevinde binlerce PKK-KCK tutuklusu 60 gündür açlık grevi ile Türkye'yi tehtid etmektedir. Bunların dağda şehirde kullandıkları tek bir silah vardır o da ölümdür. Sabırları zorladıkları her şeyiyle ortadadır. Anadilde eğitim, savunma ve İmralı canisinin tecrit şartlarına dönük talepleri vardır. İmralı canisinin tecrit koşullarına dair bilinmesi gereken şeyler var. Orası kimin gidip kimin geldiğinin belli olmadığı bir müzakare pazarlık alanı olmuştur. Başbakan Erdoğan terör suçlularının yiyip içtiklerini de iddia etmiştir. Şüphesiz bu kepazeliğe bir son vermek AKP'nin görevidir. Türkiye dağda teröre teslim edilmediği gibi cezaevlerinde de teröre teslim edilemez."

BAŞBAKAN ERDOĞAN İDAMIN KALDIRILMASINA DESTEK VERMİŞTİ

"Başbakan idam tartışmasını da gündeme sokmuştur. 2002 yılında MHP'nin direnmesine karşılık idam cezasının kaldırılmasında rol alanların bugün bunları söylemesi çok manidardır. MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde teröristbaşının cezasının ertelenmesi için büyük bir kampanya başlamıştır. MHP ortaklarıyla ters düşerek bu kampanyaya karşı durmuştur. MHP'nin tek başına karşı durmasına karşın idam cezası 2002'de kaldırılmıştır. Başbakan Erdoğan ve partisinin vekilleri bu süreçte idamın kaldırılması yönünde tutum almış, Başbakan Erdoğan idamın kaldırılmasını sevinçle karşılamıştır."

ERDOĞAN 11 YIL SONRA BİZİM ÇİZGİMİZE GELDİ

"İmralı canisini ipten almak için yapılan şer ittifakı meclis tutanaklarında her yönüyle mevcuttur.
Başbakan'ın şimdi idamı geri  getirmek istemesi eğer sinsilik değilse yeni bir oyunun göstergesidir.
AKP MHP'nin tam 11 yık gerisinden gelmektedir. Başbakan'ın 11 yıl sonra bizim çizgimize gelmesi kendisi adına olumlu olsa da tam bir siyasi iflastır. Erdoğan madem işi buraya kadar getirmiştir. İdamla ilgili kanun teklifini hemen meclise getirmelidir. MHP'nin desteği olacaktır. Biz diyoruz ki hodri meydan..."