BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

MHK eski Başkanı Yavuzdan İTİRAF

MHK Eski Başkanı Bülent Yavuz, görev yaptığı dönemle ilgili bazı itirafta bulundu.

Abone ol

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, görevini yaparken hiçbir müdahaleyi kabul etmeyeceğini söyledi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı"nda devam eden Sporİst 2006 Spor Zirvesi ve Fuarı"nda gazeteci Şansal Büyüka başkanlığında yapılan "Oyunun Hakimleri" konulu söyleşiye MHK Başkanı Mustafa Çulcu"nun yanı sıra MHK Eski Başkanları Bülent Yavuz ile Serdar Çakır katıldı.

Hakemlik görevini bıraktıktan 23 gün sonra kendisini MHK"nın başında bulduğunu anlatan Çulcu, "Ateşten bir gömlekti bu ama benim vücudum ateşe alışık. İşimiz tabii ki zor. Yatırım yapılmayan ama başarı istenen bir sektörün başındayım" dedi.

Geçmiş dönemlerde kuruma yönelik müdahale iddiaları bulunduğu şeklindeki bir soru üzerine de Çulcu, "Bugüne kadar bana işimde telkinde bulunan kimse olmadı.
Benim işime de kimse karışamaz. O zaman zaten maşa olurum" diye konuştu.

YAVUZ: "HAKEM TALEBİ GÖRÜŞMELERİ YAPTIM"
MHK Eski Başkanı Bülent Yavuz, görev yaptığı dönemde bazı kulüp yöneticilerinin kendisini arayarak hakemlere yönelik isteklerde bulunduğunu söyledi.

Yavuz, pek çok kişinin kendisini aradığını kaydederek, "Geçmişte hakem siparişi görüşmelerinde bulundum. Beni çok aradılar. Görevdeyken bunları inkar ettim çünkü ortalığı bulandırmak istemedim. Süper Lig de dahil bir çok başkan o dönem arayarak hakem istedi veya istemedi. Ben ise onları üslubuyla ve utandırarak reddettim. Hatta bir kulüp başkanı arayarak Serdar Tatlı, Ali Aydın ve Erol Ersoy"u istemediğini söyledi. Bunun üzerine ben de üst üste bu hakemleri maçlarına verdim" şeklinde konuştu.

Söyleşinin konuklarından Serdar Çakır ise hakemleri futbolun köleleri olarak nitelendiririken, hakemlik yapan oğlu Cüneyt Çakır"ı da sabırlı olmasıyla övdü.