BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Çavuşoğlu PKK'lı muhabire haddini bildirdi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında 'Irak topraklarında askeri saldırılarınız devam edecek mi' sorusu soran PKK'lı gazeteciye haddini bildirdi. Çavuşoğlu "Türkiye, terörle mücadelede uluslararası hukuk çerçevesinde teröristler nerede olursa olsun onları yok etmeye devam edecektir. Bu mücadele de Irak'ın toprak bütünlüğüne ihlal değildir, saldırı değildir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu süreçte Irak'a desteğini bir kere daha vurgulamak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Irak'ın yeniden inşası, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaret, yatırım gibi konuları görüşmelerde ele aldıklarını dile getiren Çavuşoğlu, terörle mücadeleye birlikte devam etme gerekliliği konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

Canlı yayında Irak topraklarında askeri saldırılarınız devam edecek mi sorusu soran PKK'lı gazeteciye haddini bildirdi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları hakkındaki soruya şu yanıtı verdi.

"Türkiye, terörle mücadelede uluslararası hukuk çerçevesinde teröristler nerede olursa olsun onları yok etmeye devam edecektir. Bu mücadele de Irak'ın toprak bütünlüğüne ihlal değildir, saldırı değildir, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızdır. Bundan sonra bu mücadeleyi de hükümet kurulduktan sonra Irak hükümetiyle birlikte yapacağız."