BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  DÜNYA

Metroda iki Müslüman kadına sözlü saldırı

Kanada’da, Paris saldırıları sonrası başlayan İslamofobik saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

Metroda seyahat eden iki Müslüman kadına, iki erkek ve bir kadın, sözlü saldırıda bulundu.

Kanada'da, polise intikal eden İslam karşıtı nefret saldırılarının 42’yi bulduğu bildirildi.

Toronto Metrosu’nda seyahat eden iki Müslüman kadın, biri kadın ikisi erkek 3 kişinin saldırısına maruz kaldı. Toronto Metrosu’nun bağlı olduğu TTC (Toronto Transit Comission) Sözcüsü Brad Ross, erkeklerin Müslüman kadınlara önce sarkıntılık ettiklerini, ardından da küfür ederek sözlü saldırıda bulunduklarını duyurdu.

Kadınlarla saldırganlar arasındaki tartışmaya şahit olanların acil yardım kolunu çektiklerini kaydeden Ross, Sherbourne İstasyonu’nda meydana gelen olayda saldırganların kalabalıktan yararlanarak kaçtıklarını ifade etti. Polis, eşkali belirlenen saldırganları arıyor.

TRENE YAZI YAZDILAR

Öte yandan, Toronto’nun çevre yerleşim merkezleri ile ulaşımını sağlayan trenlere de Müslümanlara karşı küfür ve nefret içeren yazılar yazıldığı belirlendi. GO Train isimli ulaşım hizmeti veren trenlere yazı yazanların, güvenlik kamerası kayıtlarından belirlenmesine çalışılıyor.

DOSYA SAYISI 42'Yİ BULDU

Bu arada,  Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM)'nden yapılan açıklamada, basına yansımayanlarla birlikte polise intikal eden İslam karşıtı nefret saldırılarının 42’yi bulduğu belirtildi. Saldırıların Ontario ve Quebec eyaletlerinde yoğunlaştığı kaydedilen açıklamada, saldırıların tırmanmasından endişe duyulduğu kaydedildi.

SON BİR HAFTADAKİ SALDIRILAR

Toronto'da son bir haftada İslam karşıtı saldırılarda bir cami kundaklandı. Bu olaydan iki gün sonra meydana gelen bir olayda ise okul önünde çocuğunu almak için bekleyen Müslüman bir kadın, iki kişi tarafından önce küfürlü hakarete, ardından yumruklu saldırıya maruz kaldı. Müslüman kadının başındaki örtüyü zorla çıkarıp alan saldırganlar, henüz yakalanamadı. Quebec eyaletinde bir kişi de çektiği ve Youtube’da yayınladığı video ile her hafta bir Müslüman veya Arap öldüreceğini duyurdu.