BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs yolu çöktü: 1 ölü 3 yaralı!

İstanbul Avcılar metrobüs bağlantı yolu köprüsü çöktü. Ölü ve yaralılar var

Abone ol

Avcılar'da D-100 karayolu üzerindeki metrobüs bağlantı yolu köprüsü, beton blokların söküm işlemleri sırasında çöktü. 

İŞTE O ANLAR / FOTO GALERİ

1 ÖLÜ 3 YARALI

Olayda ağır yaralanan işçi Yakup Kavak (47) tedavi gördüğü Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Yaralanan Hasan Güney (41) ve Adem Yıldırım (42) adlı işçilerins Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Nurten Menekşeler adlı kadının da Avcılar Özel Anadolu Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor.

üüü.jpg

Olay nedeniyle son iki durak arasındaki seferler aksadı. Çökmenin ardından ayakta kalan ancak tehlike oluşturan bölüm de vinç yardımıyla yerinden söküldü. Enkaz kaldırma işlemleri halen sürüyor.

YOLCULAR METROBÜSLERİN ÖNÜNÜ KESTİ

Avcılar metrobüs köprüsünün çökmesi sonucu sefer yapamayan metrobüsler çalışmaya başladı. Avcılar durağında perona inen yolculardan bazıları, metrobüs yolunu trafiğe kapatmak istedi. Yolcularla görevliler arasında tartışma yaşandı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında yıkılan köprü enkazını kaldırma çalışmaları devam ediyor. Olay nedeniyle D 100 karayolunda hem Beylikdüzü hem de Topkapı istikametinde araç trafiği felç duruma geldi. Bir süre çalışmayan metrobüsler daha sonra Avcılar yan yoldan yolcu almaya başladı.

67890.jpg

BİR ŞERİT ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

D 100 karayolunun Topkapı istikametinde bir şerit metrobüslerin kullanması için araç trafiğine kapatıldı. Böylece son durağa kadar gelen metrobüsler, buradan dönüş yapmaya başladı. Ancak metrobüsler Şükrübey durağından itibaren yolcu alıyor.

Bu arada, Avcılar durağında turnikeleri geçen yolculardan bazıları, dönüş yapan metrobüslere binmek istedi. Ancak görevliler, vatandaşları duraktan yolcu alınmayacağını belirterek uyardı. Yolcuların ısrarı üzerine görevliler önce yolcuları bindireceklerini belirtti. Ancak daha sonra hayati tehlike gerekçesiyle yolcular bu duraktan metrobüse bindirilmedi. Bu duruma kızan vatandaşlar, yola inerek metrobüslerin önünü kesti. Görevliler ile yolcular arasında bir süre tartışma yaşandı. Görevlilerin ikazı üzerine yolcular D 100 karayolundan karşıya geçerek yan yoldaki otobüs durağına geçti.

ÇÖKME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çökme anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Enkaz kaldırma işlemleri halen sürüyor. Çok sayıda itfaiye ve polis ekibi köprü enkazının başında çalışmalarını sürdürüyor.

TRAFİK FELÇ OLDU

Köprünün çökmesiyle bölgede trafik felç oldu. E-5 Karayolu ve yan yolları kullanan sürücüler, saatlerce trafikte bekleyince duruma isyan etti.

Saatlerdir trafikte olduğunu söyleyen bir sürücü, “İki saattir trafikteyiz. Hala gideceğimiz yere ulaşamadık” dedi. Doğan Bilican isimli sürücü ise, “40 dakikadır yollardayız. Mimaroba’ya gidecektik” şeklinde konuştu. Balıkçı Serhat Çağdaş da balıklarının arabada bozulacağını belirterek, “Pazara gidemiyoruz. Balıklarımız arabada pişti. Pazara akşama ancak gideriz herhalde” dedi.