BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Abone ol

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Kazım Ülküseven CNN TÜRK canlı yayınında önemli uyarılarda bulunurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de bölge bölge kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.

Kuvvetli rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. Öte yandan Pazartesi gününden itibaren yurdun batı kısımları sağanak yağışların etkisine girecek. Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Kazım Ülküseven CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı:

"Sıcaklık değerleri cuma gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Fakat cuma günü Trakya ve İstanbul'dan da başlayarak hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına inecek diyebiliriz."

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yarın öğlen saatlerinde kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiğini duyurdu.

Türkiye genelinde hava nasıl olacak?

Pazartesi gününden itibaren yurdun batı kısımları sağanak yağışların etkisine girecek. Trakya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Ege, Batı Akdeniz çevreleri sağanak yağmur beklentimiz olan yerler. Beraberin çok önemli lodos ve fırtına uyarımız var ki özellikle Trakya, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde lodosun kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesini bekliyoruz. Saate 50/70 km. hıza ulaşmasını bekliyoruz. Zaman zaman Ege Bölgesi'nde ve Trakya'nın batı kesimlerinde 60/90 km. hıza ulaşmasını bekliyoruz lodosun. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Salı gününe geldiğimizde bu yağışlar kıyı Ege'de ara ara devam edecek. Çarşamba günü baktığımız zaman İstanbul'un tamamını Ege ve Batı Karadeniz'i içine alacak şekilde yine bir sağanak yağmur beklentimiz var.

Hava sıcaklıkları cuma gününe kadar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bununla beraber yüksek sıcaklık ve kar erimeleri nedeniyle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi riski var. Vatandaşlarımızın ilgiyle tedbirli olması gerekiyor.

Özetleyecek olursak hafta başında kuvvetli lodos ve fırtına batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren başlayarak ve ara ara yağış, sağanak yağmur. Cuma gününe geldiğimizde hava sıcaklığı Trakya ve İstanbul'dan başlayarak hissedilir şekilde azalmaya başlayacak. Mevsim normallerine inecek diyebiliriz.