BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.496,26
HABER /  SPOR

Mesut Özil'den Doğu Türkistan mesajı zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur

Arsenal'ın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, ümmetin kanayan yarası olduğunu söylediği Doğu Türkistan'da Müslümanlara uygulanan işkencelere sessiz kalınmasına tepki göstererek, "Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yerde tarafsızlık, namussuzluktur." dedi.

Abone ol

ÇİN'in Uygur Sincan (Doğu Türkistan) Türklerine yönelik asimilasyon ve işkencelerine karşı dünya alem sessiz kalırken, yıldız futbolcu Mesut Özil, sesini yükseltti. 

Sosyal medya hesabından cuma mesajı paylaşan başarılı futbolcu, Hz. Ali'nin "Zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun" sözünden alıntı yaptı ve Müslümanlara Doğu Türkistan konusunda birlik olunması çağrısında bulundu.

Ümmeti Muhammed suskun sesi çıkmıyor

Mesut Özil paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Ey Doğu Türkistan...
Ümmetin kanayan yarası... Eziyetlere direnen Mücahid ve Mücahideler topluluğu... Zorla İslam'dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı mü'minler... Kuran'lar yakılıyor... camiler kapatılıyor... Medreseler yasaklanıyor... Din alimleri birer birer öldürülüyor... Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor... Onların yerine Çinli erkekler ailelerine yerleştiriliyor... Bacılar zora Çinli erkekler ile evlendiriliyor... Tüm bunlara rağmen... Ümmeti Muhammet suskun... Sesi çıkmıyor... Müslümanlar sahiplenmiyor... Bilmezler mi ki, Zume Rıza Zulümdür.

Hz. Ali ne güzel demiş:
"Zulme engel olamıyorsanız, onu herkese duyurun!" Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar aylardır, haftalardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yerde tarafsızlık, namussuzluktur. Bilmezler mi ki yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz Müslüman kardeşlerinin sessizliği olacaktır. Ya Rabbi, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize yardım eyle... Şüphesiz ki, Allah; tuzak kuranların en hayırlısıdır.

Doğu Türkistan nerede?
Doğu Türkistan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi ismiyle Çin'in işgali altında bulunmaktadır. Bütün Çin'e hakim olan Komünist Çin Kuvvetleri, 1949'da Stalin'in de onayı ile Doğu Türkistan'a girerek bu tarihi Türk ülkesini resmen işgal etmiştir.

Çin'in işkence kampları
SİNCAN Uygur Özerk Bölgesi'nde yaklaşık bir milyon Uygur Türkünü toplama kamplarında tutuyor. Çin bu kamplara 'eğitim kampı' ismini verse de kurulan sistem cezaevini andırıyor. Kamplarda namaz kılmak yasak ve küçücük odalarda 10 kişi üst üste yaşıyor. 
Asimilasyon kampında tutulan öğrencilerin dışarı çıkması da yasak. Haftada bir gün aile izni olduğu söyleniyor ancak o da gerçek değil. 10 kişi bir tuvaleti kullanırken, odaların camlarında demir parmaklıklar, avluda ise cezaevlerindeki gibi gözetleme kuleleri var. 

Dayak ve işkence görüyorlar
Daha önce kampta kalan bir kızın anlattıkları ise zulmü belgeliyor. Telefonunda whatsapp bulunduğu için kampa alınan genç kız, elleri kelepçeli olarak bir ay mahkum gibi tutulmuş, dayak yemiş ve elektroşokla işkence görmüş. İşte aylar önce BBC'nin girmeyi başardığı kampların görüntüleri:

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çin'in Uygur zulmü resmi raporlara girdi! Okurken kanınız donacak...
Foto Galeri Çin'in Uygur zulmü resmi raporlara girdi! Okurken kanınız donacak... Galeriye Gözat