BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.417,36
HABER /  POLİTİKA

Mesut Barzaniye ÖZEL operasyon!

8sutun.com sitesinin haberine göre, Özel Kuvvetler Barzani'ye operasyon düzenledi.

Abone ol

Kuzey Irak'ta PKK'ya karşı sınırötesi operasyon yapılsın mı,yapılmasın mı tartışmalarının arasında, sözkonusu bölgeye zaten bir operasyon yapıldığı öne sürüldü. Ancak bu PKK'ya değil, "Kürt Özerk Bölgesi Başkanı" Mesut Barzani'ya karşı gerçekleştirildi.

Kaynak: www.sekizsutun.com

İddiaya göre, Türk Özel Kuvvetleri Kuzey Irak'ta Barzani'ye karşı özel bir operasyon yaptı. Son bir hafta içinde yapılan bu operasyonda Barzani ve adamlarının kontrol altına alındığı ve "Tepenizdeyiz, istediğimiz an sizi alır götürürüz" mesajı verildiği öne sürüldü.

Geçtiğimiz hafta içinde ABD'nin Irak'taki en üst düzey komutanının Kuzey Irak'a geçerek Barzani'ye yaptığı ani ziyaretin arkasında da bu operasyonun olduğu öne sürülüyor. Cumartesi günü de ABD ile Türkiye arasında olağanüstü telefon trafiği yaşanmış, ABD dışişleri bakanı Rice Abdullah Gül'ü, Başkan Bush da Erdoğan'ı arayarak "sakin olurn, sabırlı olun" mesajı ile PKK'ya karşı ortak mücadele sözü vermişlerdi.

ASKERİ UZMAN: " OPERASYON MÜMKÜN"

Olayla ilgili olarak görüştüğümüz, bölgeyi iyi bilen bir askeri uzman Kuzey Irak'taki türk Özel kuvvetlerinin böyle bir operasyon yapmış olabileceğini, bunun imkan ve kabiliyetimiz içinde olduğunu belirtti. "Amerikan güçleri Türk irtibat bürosunu nasıl bastıysa, Türk güçleri de Barzani'ye benzeri bir operasyon düzenlemiş olabilir" diyen askeri uzmana göre, ABD'li generalin Barzani'yle görüşmeye gitmesi ve ABD dışişleri bakanı ile başkanının Türk mevkidaşlarıyla peşepeşe görüşmeleri de bununla irtibatlı olabilir.

"HABURU KAPATMAK DAHA BÜYÜK BİR OPERASYON OLURDU"

Türkiye'nin böyle bir özel operasyondan önce atabileceği daha basit adımlar olup olmadığını, mesela Habur sınır kapısını kapatmak dururlen böyle tehlikeli bir operasyona nçin girişilmiş olabileceğini sorduğumuz uzman şöyle yanıt verdi:

"Habur sınır kapısını kapatmak bundan çok daha büyük ve tehlikeli bir operasyon olur. Çünkü sınır kapısı sadece Kzuey Irak'ı ilgilendirmez, aynı zamanda güneydoğlu binlerce vatandaşımızı ilggilendirir. Binlerce tır şöförü ve ailesi, bu kapıdan gelen gelire bağlıdır. Bu, Barzani'ye bir operasyondan daha büyük bir operasyon olurdu".

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KAYNAKLARI DA DOĞRULADI

Bu arada, 8sutun'un Barzani operasyonu haberi içişleri bakanlığı içinden bir kaynak tarafından da dolaylı olarak doğrulandı.