BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mesud Barzani'den Öcalan'a destek

Irak Bölgesel Kürt Hükümeti'nden, Öcalan'ın Nevruz kutlamalarında okunan çağrısına ilişkin açıklama yapıldı.

Abone ol

Irak Bölgesel Kürt Hükümeti adına yapılan açıklamada, "İster Türk hükümeti, ister PKK tarafından gelsin, barışçıl ve demokratik bir çözüm için ne adım atılırsa atılsın, onlara desteğimizi sunacağız" denildi.

Kürt siteleri ve yönetimin resmi internet sitesinde yer alan Irak Bölgesel Kürt Hükümeti açıklamasında, Türkiye'deki Kürt sorununun barışçıl bir çözüme kavuşması için her zaman destek verdikleri belirtildi.

Açıklamada, "Bu çerçevede Sayın Abdullah Öcalan'ın, Nevroz Bayramı'nda Amed'de (Diyarbakır) okunan ve içerisinde savaş ve şiddetin sona ermesi ile barışçıl bir çözüm çağrısının yer aldığı mesajı olumlu değerlendiriyoruz" denildi. Açıklamada, Kürt yönetiminin bu adımı memnuniyet verici bulduğu ve desteklediği belirtilerek, "Yine biz bu konuda, ister Türk hükümeti, ister PKK tarafından gelsin, barışçıl ve demokratik bir çözüm için ne adım atılırsa atılsın, onlara desteğimizi sunacağız. Bu vesileyle, Kürdistan Bölgesel Hükümeti bir kez daha bu sorunun çözümü için üzerine düşen rolü, her yönüyle yerine getirmeye hazır olduğunu bildirir. Umut ediyoruz ki her iki taraf, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesi için bu adıma uygun olarak hareket ederler" denildi.