BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02

Merkür Balık burcunda; zihnim biraz bulanık...

İletişim gezegeni Merkür 14 Mart'a kadar Balık burcunda ilerleyecek...

İletişim gezegeni Merkür 26 Şubat’ta Balık burcuna geçti.

Astrolojide Merkür zekayı, analitik ve mantıklı düşünmeyi temsil eder. Aynı zamanda bilinç ile bilinçaltı arasında arabulucudur. Merkür bizim nasıl bilgi topladığımızı, nasıl düşündüğümüzü gösterir.  Diğer gezegenlerimiz arasında iletişimi sağlayan  Merkür’dür. Konuşma yeteneğimiz, öğrenme konusundaki  yeteneğimiz Merkür’e  bağlıdır.

Merkür Güneş’e en yakın gezegendir.  Güneş’e çok yaklaştıkça  akıl, egonun etkisi altına girebilir. Güneş’ten uzaklaştıkça sorumluluk  ve  alçakgönüllülük artar.  Merkür’ün bulunduğu burç bizim nasıl düşünüp,  nasıl iletişim kurduğumuzu anlatır.  Merkür‘ün ev pozisyonuysa kişinin  aklını ve yeteneğini nasıl kullanmayı tercih ettiğini ve hangi yaşam alanlarını  merak ettiğini gösterir.

Vücutta  Merkür, sinir sistemini, akciğerleri, solunum yolları, omuzlar, eller, kollar, ve tiroid  bezini yönetir.

Merkür aynı zamanda yakın akrabaları, kardeşleri, komşuları, mektupları, postayı, seyahati, ilk öğretimi, günlük randevuları, yolcu, taşıtları, ulaşımı, ticaret, reklamcılık, yayımcılık, satış, halkla ilişkileri ve internet üzerinden yapılan tüm faalietleri yönetir.

Astrolojide Merkür, İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Zodyakta da 3. ve 6. evlerin doğal yöneticisidir.

Merkür 14 Mart’a Balık burcunda ilerleyecek. 

Bu dönemde zihinsel enerjimiz bilinç dışından ve sezgilerimizden daha fazla etkileneceği için büyük vizyonlar ve hayallere odaklanabiliriz.

Rasyonel bakış açısından uzaklaşabileceğimiz bu dönemde zaman zaman zihinsel olarak dalgınlık ve kararsızlık etkili olabilir.

Duygularımız ve geçmiş tecrübelerimiz kararlarımızda etkili olabilir.

4 Mart’ ta Merkür Balık burcundaki Neptün ile birleşecek. Empati yeteneğimiz güçlenirken, çevremize karşı daha duyarlı, şefkatli, yardımsever olabiliriz. Yaratıcılık yükseleceği için sanatsal çalışmalarda başarı artabilir.

Maneviyat, inanç ve ruhsal kavramlar bu dönemde zihnimizi daha fazla meşgul edebilir.

12 Mart’ ta Merkür, Yay burcundaki Satürn ile kare açı yapacak. Düşüncelerimiz bir kaç gün ciddileşebilir. İletişimle ilgili kısıtlamalar gündeme gelebilir.

Yorumları öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar zihninizi iç dünyanıza yönlendirebilir. Kendi duygu ve düşüncelerinizi irdeleyebilir, gizli planlar yapabilirsiniz. Manevi ve ruhsal kavramlar ilginizi çekebilir.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar sosyal yaşamınızdaki iletişimleri güçlendirebilir. Arkadaşlarınızdan daha fazla haber alabilir, ekip çalışmalarına katılabilirsiniz. Gelecekle ilgili planlar yapabilir yeni projeler üretebilirsiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar sizi geleceğiniz ve kariyeriniz üzerine daha fazla düşünmeye itebilir. İş bağlantıları ve görüşmeler yapabilir, mesleğinizle ilgili eğitimlere katılabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar ilginizi farklı kültür ve uzak ülkelere yönlendirebilir. Uzaklarda bulunan kişilerle iletişiminiz güçlenebilir ve seyahate çıkabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar zihninizi maddi konularla daha fazla meşgul edebilir. Başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar, hisseli paralar ile ilgili bilgi paylaşımları yapabilir, yeni kararlar alabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar zihninizi özel ilişkilerinize ve işbirliklerine yöneltebilir. Eş ve ortağınızla iletişiminiz güçlenebilir. Yeni teklifler alabilir, bazı sözleşmeler imzalayabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar günlük yaşamınızı hareketlendirebilir. Bazı iş seyahatleri, eğitim ve toplantılar gündeme gelebilir. Sağlığınız zihninizi daha fazla meşgul edebilir.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar aşk ve sosyal yaşamınızı hareketlendirebilir. Yeteneklerinizi yazılı ve sözlü daha iyi ifade edebilir, çocuklarla iletişiminizi güçlendirebilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar zihninizi ev ve aile ile ilgili konularla daha fazla meşgul edebilir. Aile üyeleri ile iletişiminiz güçlenebilir, kardeş, kuzen, yeğen gibi akrabalar sizi ziyarete gelebilir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar günlük yaşamınızı hareketlendirebilir ve yakınlarınızla iletişimleri güçlendirebilir. Kısa seyahatler yapabilir, bir çok haber duyabilirsiniz. Ticari hayatınız canlanabilir, bazı anlaşmalar yapabilirsiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar zihninizi maddi güvenliğinize odaklayabilir. Para ile ilgili iletişim trafiğiniz artabilir ve ticari fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Merkür’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte değişen iletişim dinamikleri ay sonuna kadar zihinsel yeteneklerinizi daha iyi kullanmanıza imkan verebilir. Konuşma yeteneğinizle dikkat çekebilir, rahat iletişim kurabilirsiniz. Çok fazla haber duymanız, yeni şeyler öğrenmeniz ve seyahat etmeniz mümkün.

Demet BALTACI

Karma Astrolog ve Regresyon uzmanı

bilincakademisi@gmail.com