BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası'nın faiz indirimi nasıl etkiledi? İşte dolarda son durum

Merkez Bankası'nın 425 baz puanlık faiz indirimi sonrası sert dalgalanan Dolar/TL güne 5.70 seviyesinde başladı.

Abone ol

Bankacılar TCMB kararının piyasa fiyatlamalarının ötesinde bir indirime işaret etmediği ve PPK metninde önden yüklemeli indirim sonrası benzer büyüklükte indirimlerin yapılacağına dönük mesajı almadıklarını belirttiler. Bankacılar bu iki gelişmenin TL’deki satış baskısının önüne geçen en önemli sebep olduğunu söylediler.

Dolarda son durum

"Piyasanın beklediği veya fiyatladığı aralık"

Nomura gelişmekte olan piyasalar kıdemli ekonomisti İnan Demir, “Faiz indirimi, benim ve ekonomistlerin genel beklentisinden daha büyük olsa da piyasanın beklediği veya fiyatladığı aralığın dışında yer almıyor” dedi.

Çok korkulan senaryo olmadı

Societte Generale’den Marek Drimal ise “en çok korkulan senaryo olan 600 baz puan civarında bir indirim gelmedi. Bu da TL’nin hala nispeten yüksek bir getiri sağlayabileceği anlamına geliyor” dedi.

İndirim beklentilerini kuvvetlendirmişti

TCMB’nin önden yükselemeli bir faiz indirimine gideceği beklentisi Uysal’ın göreve gelmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada ‘para politikasında sıkılığın nominal değil reel faizle ölçüldüğü bir çerçeveye işaret etmesi’ ve ‘faiz politikasında ise “makul reel getirinin korunduğu” bir çerçeve esas alacağının’ sinyalini vermesiyle kuvvetlenmişti.

Öte yandan bankadaki başkanlık değişimi sonrası siyasilerden gelen açıklamalar da ilk indirim beklentisini kuvvetlendiren etken olmuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Optimar açıkladı! Türk milleti S-400'ler için ne düşünüyor işte en az destek veren parti
Foto Galeri Optimar açıkladı! Türk milleti S-400'ler için ne düşünüyor işte en az destek veren parti Galeriye Gözat