BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36

Mercedes-AMG Sürüş Günleri

Mercedes-AMG GT-S. Bu otomobil AMG Driving Academy de kullandığım otomobillerden sadece bir tanesi ama etkisinde en çok kaldığım otomobil oldu.

Benim için yine çok keyifli günlerden biri çünkü yine İstanbul Parkta yine yüksek beygir, yüksek tork ve gözlerimi üzerinden alamadığım estetiğe sahip tasarımıyla kullanmayı çok istediğim bir otomobilin koltuğundayım. Mercedes-AMG GT-S. Bu otomobil AMG Driving Academy de kullandığım otomobillerden sadece bir tanesi ama etkisinde en çok kaldığım otomobil oldu.

AMG aslında Mercedes Benz' in bir departmanı gibi algılansa da aslında kendi başına bir marka.50.yılını kutlayan AMG 1967 yılında Daimlerde çalışan iki mühendisin şirketten ayrılıp bir performans atölyesi kurmasıyla ilk nefesini aldı. Amaçları bu atölyede otomobilleri modifiye edip motor sporları için üstün özellikler elde etmekti. 1976 da 10 kişi ile şirket olarak resmiyet kazanan AMG, 1990 yılında Daimlerin resmi tuning şirketi olarak yeni bir adım attı. Bu şekilde bugün geldiği noktada 2000 çalışanı olan yüksek prestijli bir marka oldu.

"Bir insan bir motor" anlayışı ile ürettiği her motorun mühendisi tüm üretim aşamasında aynı motorla ilgilenir ve son aşamada ürettiği motor üzerine kendi imzasını atar. 

Bugün bende burada AMG nin ürettiği motorlara sahip otomobilleri kullanma şansı buldum. Bu otomobiller arasında A45, A45 cla, C63, C63 s coupe ve Gt-s var.

Mercedes- AMG sürüş günlerine katılmak için mutlaka bir Mercedes bayinden davet almanız gerekmekte. Yasal kurallar gereği otomobillerin limitlerini trafikte görme şansınız olmadığından İstanbul Park pistinde düzenlenen bu etkinliğe C coupe ve üstü güçte otomobil sahibi olanlara öncelik veriliyor. 

Gelelim sürüş boyunca heyecanla beklediğim GT-S e. AMG tarafından yeni geliştirilen 4 litre çift turbo beslemeli V8 motora sahip GT S otomobili kullandım. 510 beygir güç, 650 Nm lik tork ve AMG SPEEDSHIFT DCT, 7 ileri oranlı, çift kavramalı spor şanzıman, bu kombinasyonla zaten muhteşem olan otomobil kuru karter yağlama sistemine sahip yani motor ve dolayısıyla da ağırlık merkezi daha aşağıda. Önde olan motora karşılık şanzıman arka kısımda bulunuyor. Tüm bu özellikler sportif sürüşten beklenen performansı güvenlikten taviz vermeden en üst seviyeye taşıyor. Arkadan itişli bu otomobil AMG nin Mercedes den bağımsız ürettiği ikinci otomobil. 

3.8 saniyede 100 km hıza çıkmak muhteşem bir duygu evet, ama 510 beygir gücün neredeyse tamamını kayıp vermeden yere aktaran bu otomobili İstanbulpark ın virajlarında kontrol etmek çok daha hırslı bir duygu. Otomobilin bu kadar hassas ve net olması ilk an itibariyle sürücüye muhteşem bir güven duygusu veriyor. İnsan dünyanın en hızlı ve kontrollü pilotu havasına girebiliyor bu güvenle. Otomobilin vergisiz fiyatı 470.000 TL. Vergisi ile birlimte anahtar teslim 1.450.000 TL ye ulaşıyor.