BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
POLİTİKA

Meral Akşener'den hükümete çağrı! Beşar Esad'la anlaşın!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında Suriye'de gelen mültecilerle ilgili hükümete kritik bir çağrı yaptı. Akşener mültecilerin geri dönmesi konusunda Esad’la anlaşın. Her ay 200 bin kişinin dönüşünü kararlaştırın. Türkiye’nin gücünü kullanın'' çağrısında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda gündem değerlendirdi.

Suriyeli mültecilerle ilgili hükümete çağrı yapan Akşener mültecilere vatandaşlık verilmemesi gerektiğini söyledi. Akşener, bu sorunun çözülmesi ve mültecilerin geri dönüşünü sağlamak için Beşar Esad'la anlaşılması gerektiğini söyledi. Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERECEĞİZ: Suriyelileri geri göndereceğiz. Nasıl diye sorarsanız eğer size devlet aklı veriyoruz yazın. Türk devletinin yüzü suyu hürmetine reçeteyi açıklıyoruz. Birincisi Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini kesin bir dille açıklayın. Bu bir bölümünün geri dönmesini sağlayacaktır.

BEŞAR ESAD'LA ANLAŞIN: İki Geri dönme konusunda Esad’la anlaşın. Her ay 200 bin kişinin dönüşünü kararlaştırın. Türkiye’nin gücünü kullanın. Bu sorun sıfırlanana kadar sığınmacıların açtığı dükkanlarda kaçak ürün satışına engel olun. Geçici vergi mükellefiyet kanunu yapın vergi kesintisi yapın. Güney illerimizde esnafıma destek verin. Türkiye sınırlarını yolgeçen hanı olmaktan çıkarın.

Sitene Ekle
Etiketler