BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
POLİTİKA

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'sokağa dökülme' cevabı: Derhal bir psikiyatriste görünsün

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik "15 Temmuz'da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün aynı dersi alırsınız" sözlerine İYİ Parti lideri Meral Akşener'den cevap geldi. Akşener, "Nereden baksanız acayiplik, saçmalık; derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti hedef aldığı, "Utanmadan sıkılmadan sokağa döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün 15 Temmuz'da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi evelallah alırsınız" sözlerine sert bir dille tepki gösterdi. Millet İttifakı taraflarından kimsenin böyle bir söz sarf etmediğini belirten Akşener, "Nereden baksanız acayiplik, nereden baksanız saçmalık. Ben Erdoğan’a derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum. Çünkü halüsinasyon gören bir kişinin tavrı böyle olur” dedi.

Muhalefetten kimse sokak dedi mi ki!

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. İki lider görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.  Akşener, Erdoğan’ın muhalefete yönelik sokağa dökülme açıklamasına ilişkin gelen soruya yanıt verdi. Akşener, “Sokağa dökülmek gibi bir kelime kimsenin ağzından çıkmamış bir cumhurbaşkanı olan kişi çıkıyor diyor ki 'Sokağa döküleceklermiş meydanlara ineceklermiş, inin de görelim.' Nereden baksanız acayiplik, nereden baksanız saçmalık. Ben Erdoğan’a derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum. Çünkü halüsinasyon gören bir kişinin tavrı böyle olur” ifadelerini kullandı.

DP lideri Uysal: Kötü günler geçmedi daha kötü günler önümüzde

Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin "En kötüsünü geride bıraktık" ifadesini değerlendiren DP lideri Uysal da, "Artık söz manasını yitirmiş, çünkü icraat ortada dilinen dökülenler amel etmemiş zaten bir iktidar karşımızda var. Türkiye maalesef dört nala bir felakete gidiyor. Ekonomik alandan başlayarak tüm toplumsal sahaya yansıyacak pek çok olumsuz sürecin önümüzde olacağını görüyorum. Kötü günler geçmedi daha kötü günler önümüzde" dedi.

'Beş maaş alan danışmanlar onlar helal kazancın neresinde?'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin MÜSİAD sözlerini değerlendiren Akşener, "Ben sayın bakanla ilgili bugün İyi Parti olarak kanaatlerimi belirttim grup konuşmamda. Ama bu ayrıştırıcı dil çok ayıp bir dil .Ama bu helal kazanç kavramı güzel bir şey, kendileri açısından önemli. Sayın Nebati aynı zamanda da bir iş adamı biliyorsunuz. Umarım kendileri de bu helal kazanca uyuyorlardır. Bakan olduğundan itibaren milletin Hazine'sine hükmediyor. Beş maaş alan danışmanlar onlar helal kazancın neresinde sayın bakanın buna cevap vermesini çok isterim" diye konuştu. 

Sitene Ekle