BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.427,35
HABER /  POLİTİKA

Memurlara görev yaptıkları il ve ilçeye göre kira yardımı yapılacak! Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı

28 Mayıs ikinci tur oylaması öncesi AK Parti'den memurları sevindirecek açıklama geldi. AK Parti Antalya Milletvekili seçilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız." dedi.

Abone ol

14 Mayıs seçimlerinde AK Parti Antalya Milletvekili seçilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz" dedi. Antalya'da bir otelde Cumhur İttifakı'na üye parti temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

- Kampanya sürecinde hemşehrilerimizle buluşmalarımızda talep ve sorunları da dinleme, gözlemleme fırsatımız oldu. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın en çok dile getirdiği önemli iki sorunu çözmek için Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımızı başlattık.

Kira artışında ahlaki de değil insani sorun

- Bunlardan ilki Antalya'mızdaki fahiş kira artışları. Önce Rusya-Ukrayna Savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil, fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız.

Memurlara kira katkısı vereceğiz

- Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız.

- İkinci konu da bazı ilçelerimizin tarım teşviklerinden mevzuattaki hükümler nedeniyle faydalanamamış olması. Tarım Bakanlığımızla bunu görüşerek hemen bir çalışmaya başladık. En kısa sürede sonuç alarak Antalya'mızın batısından doğusuna her ilçemizin eşit istifadesine sunacağız.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Asgari ücrete seçim zammı! İşte 28 Mayıs öncesi gelecek zamlı asgari ücret rakamları
Foto Galeri Asgari ücrete seçim zammı! İşte 28 Mayıs öncesi gelecek zamlı asgari ücret rakamları Galeriye Gözat