BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,65
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurlar artık şipşak işlem yapabilecek

Milyonlarca memur ve memur emeklisine iyi haber... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2.5 milyon memur ve 1.8 milyon memur emeklisini on-line sisteme bağlıyor.

Abone ol

Tüm bilgileri elektronik ortama taşınan, öğretmen ve polisin de aralarında yer aldığı bütün memurlar en geç 1 saat içinde, özlük, intibak, askerlik, sigortalılık statüleri, ek gösterge konusunda merak ettiği tüm verilere anında ulaşabilecek.

AYNI GÜN TAMAM

Takvim'in haberine göre memurlar artık Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) hizmet ve sevk belgesi göndermeden en geç 1 saat içinde on-line olarak hizmet alabilecek, emeklilik işlemlerini de aynı gün tamamlayabilecek. SGK'ya bağlı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen kamu çalışanlarına yönelik Hizmet Takip Projesi'ne (HİTAP) hız verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülen pilot uygulama, tüm Türkiye'de başlayacak. Memurların emekli aylığı bağlanma süresinin en aza indirilmesini hedefleyen proje ile SGK Başkanı Fatih Acar bizzat ilgileniyor. Önümüzdeki günlerde kamu kurumlarına gidilerek projenin önemi anlatılacak. Pilot çalışma kapsamında yaklaşık 820 bin çalışanın tüm özlük bilgileri, 750 bin personelin tüm hizmet belgesi bilgileri, yaklaşık 775 bin personelin öğrenim ve özlük bilgileri program

ZAMAN KAYBINA SON

Hitap projesi ile elektronik ortama alınacak bilgiler sadece hizmet bilgileri ile sınırlı olmayacak. Özlük, unvan, eğitim, askerlik, diğer sigortalılık statüleri, banka sandığı, kaz-i rüşt kararı, intibaka ilişkin mahkeme kararları, ek gösterge, makam, temsil ve görev tazminatı gibi ayrıntıların tamamı da veri bankasında yer alacak. Böylece aylarca süren gereksiz yazışmalar ve zaman kaybı da son bulacak.