BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Memurlar arasında bordro kavgası!

TBMM önündeki bordo eyleminde arbede yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın da katıldığı eylemde, memurlar ile polis arasında koruma polemiği çıktı.

Abone ol

Ankara'da memurlar arasında bodro kavgası çıktı. Meclis önündeki memur eylemine müdahale eden polis ile memurlar arasında arbede çıktı. Günün en ilginç diyaloğu ise CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ı koruduğunu söyleyen vatandaş ile polis memuru arasında yaşandı.

Birleşik Kamu-İş üyeleri kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarıyla ilgili hiçbir iyileştirmenin yapılmadığını protesto etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde bordro yakma kararı aldı.TBMM Meclis kavşağına kadar gelen üyelerin önü güvenlik gerekçesiyle emniyet güçleri tarafından kesildi.

"BİRİ VEKİLİM DEDİ DİĞERİ MEMURUM"

Meclise 1 km mesafede herhangi bir eylem yapamayacaklarını belirten polise karşılık üyeler bulundukları meclis kavşağında açıklamalarını yapmak istedi. Polisin bu duruma müdahalesi gecikmedi. Emniyet güçleri Birleşik Kamu-İş üyesi gruba Milli Müdafaa caddesi istikameti olacak şekilde müdahale etti.Birleşik Kamu-İş üyesi grup ile polis arasında arbede yaşanırken araya CHP İzmir Milletvekili Musa Çam girdi. Musa Çam’ın ’Ben milletvekiliyim’ sözlerine orada bulunan bir polis memuru ’Ben de devlet memuruyum’ şeklinde tepkisi dikkat çekti.

Yaşanan arbedenin ardından grup üyeleri basın açıklamasını Maliye Bakanlığı önünde yapmak istedi. Emniyet güçleri de üyelerin Bakanlık önünde açıklama yapmalarına müsaade etti.

Yürüyerek Maliye Bakanlığı önüne gelen grup üyeleri adına Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük açıklamalarda bulundu.