BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurdan bedelli kampanyası

Türk Sağlık-Sen bedelli askerlik uygulamasının ardından memurların askerlik süresinin emekliliğe bedelsiz yansıtılması için kampanya başlattı.

Abone ol

Memurların askerlik süresinin emekliliğe yansıtılması için 4 bin 500 ile 5 bin lira arasında değişen miktarda prim ödemesi gerekiyor. Türk Sağlık-Sen tarafından başlatılan kampanya kapsamında memurlar, prim ödemeksizin askerlik sürelerinin emekliliğe yansıtılması talebini içeren dilekçelerini imzalayarak Milli Savunma Bakanlığı'na göndermeye başladı.

MEMUR YİNE MAĞDUR

Dilekçelerde memurların, askerlik kapsamında geçen sürelerinin emekliliğe sayılmaması nedeniyle mağdur olduklarını belirtildi. Kanuni düzenlemelere askerlik hizmetinin memuriyet hizmeti gibi kabul edildiğine dikkat çekildi. Dilekçelerde yedek subay olarak görev yapanların askerlik süreleri emekliğe sayılırken askerliğini er ve erbaş olarak yapan memurların askerlik sürelerinin emekliğe dahil edilmemesinin Anayasanın kanun önünde eşitlik ilkesi ile çeliştiği belirtildi.

HUKUKİ ÇALIŞMA İSTENDİ!

Dilekçelerde, memurlar tarafından bu itibarla, yasal gerekçeler göz önüne alınarak konuyla ilgili gerekli hukuki çalışmaların ivedilikle yapılması ve er/erbaş olarak yapılan askerlik süresini kapsayacak şekilde ayrıca bir prim ödemeden hizmet sürelerinin, emeklilik hesabında esas alınması için hukuki çalışmaların yapılması istendi.

SENDİKA TEPKİLİ

Kampanya ile ilgili bilgi veren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bedelli askerlik ile ilgili kanun tasarısının TBMM Milli Savunma Komisyonu'ndan geçtiğini anımsattı. Söz konusu uygulama kapsamında bulunan vatandaşların 30 bin lira vererek askerliklerini yapmış sayılacaklarına işaret eden Kahveci, şunları söyledi:

''Askerliğini er veya erbaş olarak yapan memurlarımız ise askerlik hizmetinin emekliliğe yansıması için yaklaşık 4 bin 500 ile 5 bin TL arasında para ödüyorlar. Hem askerlik yapıyorlar, hem de askerliklerinin emekliliğe sayılması için bir bedel ödüyorlar. Biz memurlardan bedel alınmadan askerliklerinin emekliliğe sayılmasını istedik. Bunun için ilk olarak da Maliye ve Milli Savunma bakanlıklarına başvurduk. Şimdi de memurların bu konudaki taleplerini kendi imzaları ile iletmeleri için dilekçe kampanyası başlattık. Memurlarımız dilekçeleri imzalayarak Milli Savunma Bakanlığı'na gönderecekler. Bu hakkın memurlar için gelmesini isteyen tüm arkadaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.''